Activiteiten

Geef Een Boek Cadeau!
vrijdag, 09 februari 2018

ronja 200Vanaf 9 februari 2018 is Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren (zo lang de voorraad strekt) te koop voor €2,00! Deze klassieker is het derde boek dat wordt uitgebracht in het kader van de actie Geef een boek cadeau!
Eerder verschenen Oorlogswinter (Jan Terlouw) en Achtste-groepers huilen niet (Jacques Vriens).

Over het boek

moen uit ronja 200Ronja en Birk zijn lid van twee roversfamilies die al generaties lang ruzie maken. De kinderen zijn dol op elkaar, maar mogen niet met elkaar omgaan. Daarom lopen ze weg. Eén lange, idyllische zomer wonen ze in de Beregrot het bos, maar als de herfst aanbreekt, wordt het koud. Tenslotte moeten hun vaders de strijdbijl begraven om terug te krijgen wat hen het liefste is: hun zoon en hun dochter.

Het boek werd in 1983 bekroond met een Zilveren Griffel. Lees ook de recensie van Ronja de Roversdochter.

Astrid Lindgren

astrid lindgrenAstrid Lindgren werd als Astrid Ericsson geboren op 14 november 1907 in het Zweedse dorpje Näs. Haar schrijverscarrière begon eigenlijk op de dag dat haar dochtertje Karin om een verhaal vroeg; een verhaal over Pippi Langkous. Meer dan twintig boeken schreef ze daarna, die over de hele wereld gelezen en herlezen worden.
 

We verzinnen natuurlijk een hoop leuke acties om dit prachtige boek onder de aandacht te brengen. Je bent dus gewaarschuwd: kom snel naar De Arnhemse Kinderboekwinkel om Ronja de roversdochter te kopen, want op = op.

Meer informatie

geef een boek cadeau logo zwartHet initiatief Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!

Meer informatie vind je op de site van Geef een (prenten)boek cadeau!

Locatie De Arnhemse Kinderboekwinkel