Activiteiten

Stemperiode Jonge Jury
Van vrijdag, 01 december 2017
Tot maandag, 30 april 2018

Lezen voor de Jonge Jury

logo jonge juryEr kan weer gelezen worden voor de Jonge Jury! Zit jij in de brugklas, tweede of derde klas van de middelbare school, dan mag jij meestemmen welk boek de Prijs van de Jonge Jury 2018 krijgt. Je leest gewoon alles waar je zin in hebt. Let wel op dat je boeken uit het afgelopen jaar leest (dus boeken die verschenen zijn in 2017) en probeer van zoveel mogelijk verschillende schrijvers te lezen. Tot slot bedenk je welke vijf boeken je het best vindt.

Stemmen

Je kunt stemmen via de site van de Jonge Jury. Het boek dat de meeste stemmen haalt, wint de Prijs. In 2017 was dat Schuld van Mel Wallis de Vries. Mee eens? Of juist niet? Op welk boek stem jij?

Leestips

jonge jury 300Om je te helpen heeft de Jonge Jury een lijst samengesteld met boeken waaruit je mag kiezen. De lijst wordt nog geregeld aangevuld met nieuwe titels. Je vindt de complete lijst op de site van de Jonge Jury onder 'lezen'. Voor wie er niet kan kiezen uit dit enorme aanbod, is er een lijst met elf leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap.

Deze boeken zijn natuurlijk allemaal leverbaar via De Arnhemse Kinderboekwinkel.

Dag van de Jonge Jury

De Prijs van de Jonge Jury 2018 wordt uitgereikt op de Dag van de Jonge Jury. Meer informatie vind je op de website van de Jonge Jury.