Activiteiten

83e Boekenweek
Van zaterdag, 10 maart 2018
Tot zondag, 18 maart 2018

De Kinderboekenweek is natuurlijk in oktober, maar dat wil niet zeggen dat we de 'volwassen' boekenweek in maart overslaan.

banner boekenweek 468x60

Cadeautje van de boekverkoper

boekenweekgeschenk 2018Wie tijdens de boekenweek voor tenminste €12,50 aan Nederlandstalige (kinder-)boeken koopt, krijgt ook bij ons het boekenweekgeschenk Gezien de feiten van Griet Op de Beeck cadeau.

Wist je dat wij alle (leverbare) boeken voor volwassenen snel en makkelijk kunnen bestellen?

 

Boswachter op bezoek

Speciaal voor de Boekenweek komt op zaterdag 10 maart boswachter Jeroen van het Sonsbeekpark op bezoek. Hij vertelt je alles over de natuur en over wat een boswachter zoal doet. Jeroen is er tussen 13.30 en 15.30 uur.

Natuur

Het thema van de Boekenweek is dit jaar Natuur. Ook tussen de kinderboeken zijn diverse prachtige titels rondom dit onderwerp te vinden:

  • Het bijzondere beestjesboek van Yuval Zommer: ontdek wat kleine beestjes eten, hoe ze jagen, waar ze hun baby's krijgen, wie er op het water kan lopen en allerlei andere wonderlijke feitjes. (6+)
  • Hoor jij mijn brul van Isabel Versteeg: 30 korte verhalen over dieren, voor leeskanjers uit groep 3 (6+)
  • Binnenstebinnen van Jan Paul Schutten: prachtige röntgenfoto's van allerlei dieren, plus duizelingwekkend veel weetjes (9+)
  • Borealis van Marloes Morshuis: het lot van 180 ontvoerde kinderen is verbonden met het redden van de wereld (11+)
  • Wij waren hier eerst van Joukje Akveld: Een vlijmscherp boek over een ingewikkelde waarheid: zo leven wilde dieren echt. (11+)

En verder staan er in de Kinderboekwinkel natuurlijk nog heel veel andere mooie boeken over de natuur en over dieren. Kom maar gauw kijken!

bijzondere beestjes 175hoor jij mijn brul 175binnenstebinnenborealiswij waren hier eerst 175

Meer weten?

Meer informatie over de Boekenweek vind je op de site van het CPNB