Je moet nog héél lang geduld hebben en dan is het weer Kinderboekenweek. Je moet dus nog wachten tot 3 oktober 2018 voor het weer zo ver is.

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is Vriendschap - Kom erbij! Daar zijn natuurlijk veel mooie boeken over te vinden.

vrienden ventjevrienden crenshawvrienden mooie vriendenvrienden anne

Boekenweekgeschenk

eilandenruzieJozua Douglas schrijft het Kinderboekenweekgeschenk. Je krijgt het cadeau als je voor temninste €10,00 aan kinderboeken koopt. Het heet De Eilandenruzie en het is een gloednieuw verhaal over Costa Banana.

Het prentenboek van de Kinderboekenweek, dat vanaf 3 oktober voor een klein prijsje te koop is, wordt gemaakt door Milja Praagman.

kinderboekenweeklogo 2018 breed

Meer weten?

Meer informatie over de Kinderboekenweek vind je op de speciale Kinderboekenweek-website.
Juffen en meesters die op zoek zijn naar meer informatie, kunnen terecht op onze onderwijspagina.

De Kinderboekenweek is natuurlijk in oktober, maar dat wil niet zeggen dat we de 'volwassen' boekenweek in maart oversloegen.

banner boekenweek 468x60

Cadeautje van de boekverkoper

boekenweekgeschenk 2018Wie tijdens de boekenweek voor tenminste €12,50 aan Nederlandstalige (kinder-)boeken kocht, kreeg ook bij ons het boekenweekgeschenk Gezien de feiten van Griet Op de Beeck cadeau.

Wist je dat wij alle (leverbare) boeken voor volwassenen snel en makkelijk kunnen bestellen?

 

Boswachter op bezoek

Speciaal voor de Boekenweek kwam op zaterdag 10 maart boswachter Jeroen van het Sonsbeekpark op bezoek. Hij vertelde je alles over de natuur en over wat een boswachter zoal doet.

Natuur

Het thema van de Boekenweek was dit jaar Natuur. Ook tussen de kinderboeken zijn diverse prachtige titels rondom dit onderwerp te vinden:

  • Het bijzondere beestjesboek van Yuval Zommer: ontdek wat kleine beestjes eten, hoe ze jagen, waar ze hun baby's krijgen, wie er op het water kan lopen en allerlei andere wonderlijke feitjes. (6+)
  • Hoor jij mijn brul van Isabel Versteeg: 30 korte verhalen over dieren, voor leeskanjers uit groep 3 (6+)
  • Binnenstebinnen van Jan Paul Schutten: prachtige röntgenfoto's van allerlei dieren, plus duizelingwekkend veel weetjes (9+)
  • Borealis van Marloes Morshuis: het lot van 180 ontvoerde kinderen is verbonden met het redden van de wereld (11+)
  • Wij waren hier eerst van Joukje Akveld: Een vlijmscherp boek over een ingewikkelde waarheid: zo leven wilde dieren echt. (11+)

En verder staan er in de Kinderboekwinkel natuurlijk nog heel veel andere mooie boeken over de natuur en over dieren. Kom maar gauw kijken!

bijzondere beestjes 175hoor jij mijn brul 175binnenstebinnenborealiswij waren hier eerst 175

Meer weten?

Meer informatie over de Boekenweek vind je op de site van het CPNB