kbw header 2017

KBW17 Logo 300Goed, het duurt nog een poosje, maar dan weet je het alvast: de Kinderboekenweek van 2017 is van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017. Het thema wordt Griezelen - Gruwelijk Eng.

Kinderboekenweekgeschenk

janneke schotveldJanneke Schotveld schrijft het Kinderboekenweekgeschenk. Je kent Janneke Schotveld natuurlijk van haar boeken over Superjuffie en Botje en van andere boeken als Oma ontsnapt en Ouders zijn gek!

Het kinderboekenweekgeschenk heet Kattensoep en je krijgt het cadeau als je tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste €10,00 aan kinderboeken koopt.

kattensoepKattensoep gaat over Boeli, die met zijn kat bij zijn opa logeert. Er verdwijnen katten in opa's buurt, elke dag worden het er meer...

Wat is er aan de hand? Heeft de geheimzinnige dame waarvan iedereen denkt dat ze een heks is er wat mee te maken? Samen met zijn opa's buurmeisje Lucy probeert Boeli het mysterie op te lossen.

Prentenboek

Het prentenboek dat tijdens de Kinderboekenweek voor €6,95 te koop is, wordt gemaakt door Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Zij maakten eerder onder andere Memorykonijn en Tangramkat. Dit laatste boek is dit jaar bekroond met zowel een Zilveren Griffel als een Zilveren Penseel!

maranke en martijnKBW17 Prentenboek 300

Het prentenboek heet Knikkeruil. Het is niet zomaar een prentenboek, het is ook een knikkerspel!

Er is een nieuwe knikker in de groep. Hij heet Uil en hij krijgt geen tijd om te wennen, want er zijn monsters in de buurt.
Op zoek naar een goede verstopplek zoeft Uil met de andere knikkers van een fantastische knikkerbaan. Hij rolt langs een onmogelijk putje en hij verdwaalt in een enorm doolhof. Waar moeten ze heen? Dan doet Uil een ontdekking. Hij vindt een nieuwe plek. Daar zijn ze veilig…

Knikkeruil
is vanaf 4 oktober te koop.

Programma

Natuurlijk is er tijdens de Kinderboekenweek weer een heleboel te beleven in de Kinderboekwinkel! We verklappen lekker nog niet wat, maar het wordt heerlijk griezelen. Houd onze website en Facebook maar in de gaten. Zodra we durven te vertellen wat we gaan doen, laten we het weten. Spannend wordt het, dat beloven we je!

hennie de heks 180kikkerkol 180MaanMysterie 180geest beaumont 180

Meer weten?

Meer informatie over de Kinderboekenweek vind je op de speciale Kinderboekenweek-website.
Juffen en meesters die op zoek zijn naar meer informatie, kunnen terecht op onze onderwijspagina.