Mister Orange

Wie is die schilder in New York?
Schrijver(s)
Schrijver(s)
  • Matti, Truus
Uitgever
Uitgever
  • Leopold
Leeftijd advies
Leeftijd advies
  • 11+
Array
Prijs: € 7,00
Standaard prijs:
Beschrijving

New York, 1943. Linus is blij met zijn nieuwe baantje als loopjongen. Hij doet niets liever dan door de straten van Manhattan lopen dromen. Over zijn broer Apke bijvoorbeeld, die naar Europa gaat om mee te vechten in de oorlog. Of over Superman, die andere held.
Het huis in 59th Street waar Linus sinaasappels bezorgt, ziet er van buiten uit als alle andere. Binnen, in het atelier van mister Orange, is alles anders. Zelfs als het regent is het er licht, en op de muren dansen gekleurde vlakken. Niemand die fantasie zo serieus neemt als mister Orange. In zijn atelier lijkt de echte wereld ver weg...
Een brief van Apke brengt Linus terug in de harde werkelijkheid. De oorlog in Europa lijkt helemaal niet op die in zijn fantasie. En trouwens, wat heb je aan fantasie als je eigen broer in gevaar is?

Als je goed kijkt, kun je in mister Orange de schilder Piet Mondriaan herkennen. Zijn leven lang was hij op zoek naar nieuwe manieren om te schilderen. In de Tweede Wereldoorlog verruilde hij Europa voor New York. Zijn schilderijen werden er anders dan alles wat hij tot dan toe had gemaakt. Met zijn nieuwe schilderkunst werd Mondriaan wereldberoemd. Zijn werk heeft veel anderen op nieuwe ideeën gebracht.

Lees de recensie van Mister Orange

Share