jonge jury 300Het kan moeilijk zijn om je leerlingen in het voortgezet onderwijs aan het lezen te krijgen. Hoe krijg je ze zover dat ze eindelijk die telefoon eens wegleggen en een boek pakken? En welke boeken spreken dan aan?
Je eigen kennis rondom jeugdboeken is wat weggezakt en met de klassiekers van bijvoorbeeld Thea Beckman hoef je niet meer aan te komen.

logo wppBij Lampje, het boek waarmee Annet Schaap de de Woutertje Pieterse Prijs 2018 won, is  lesmateriaal ontwikkeld door Lieke van Duin en Jos van Hest.

Het boek

Een eiland dat nog een beetje vastzit aan het vasteland, als een losse tand aan een draadje, heet een schiereiland. Zo luidt de beeldende beginzin van Lampje, het schrijfdebuut van Annet Schaap, bekend als illustrator van zo’n tweehonderdvijftig kinderboeken.

Op scholen waar de boekencollecties niet adequaat worden bijgehouden, veroudert het boekenbestand. Wij helpen graag bij het saneren van de schoolbibliotheek en (opnieuw) opzetten van boekencollecties.

Een van onze medewerkers komt naar de school en bekijkt samen met een leerkracht of  leescoördinator de aanwezige boeken. We bekijken welke boeken verouderd zijn en vervangen moeten worden voor eigentijdsere exemplaren.