logo wppBij Stella - Ster van de zee, het boek waarmee Gerda Dendooven de de Woutertje Pieterse Prijs 2017 won, is  lesmateriaal ontwikkeld door Lieke van Duin en Jos van Hest.

Het boek

Stella – ster van de zee is een ontroerend verhaal over adoptie en anders-zijn. Wie begint te lezen, denkt meteen aan de actualiteit van vluchtelingen die in gammele bootjes de zee oversteken naar veiliger landen, en aan de velen die daarbij verdrinken. Maar al snel krijgt het verhaal een eigen wending.

gmmeb achtste groepers 200Geef Mij Maar Een Boek! Ieder jaar kiezen boekhandels een kroonjuweel uit de jeugdliteratuur. Dat boek wordt eenmalig uitgegeven als een prachtige paperback en is te koop voor een klein prijsje. De mooiste boeken komen zo binnen handbereik van kinderen, zodat zij een eigen boekenplankje kunnen aanleggen met toptitels uit de jeugdliteratuur.

Het eerste boek dat in februari 2016 in zo’n speciale editie verscheen, was Oorlogswinter van Jan Terlouw. Het was een daverend succes: de Arnhemse Kinderboekwinkel verkocht ruim 3000 exemplaren!
Dit jaar wordt de actie voortgezet met Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens. Vanaf 10 februari is dit boek te koop voor slechts €2,00 per stuk! Bovendien zijn er vanaf die dag lessuggesties bij Achtste-groepers huilen niet te downloaden vanaf een speciale website.

Op scholen waar de boekencollecties niet adequaat worden bijgehouden, veroudert het boekenbestand. Wij helpen graag bij het saneren van de schoolbibliotheek en (opnieuw) opzetten van boekencollecties.

Een van onze medewerkers komt naar de school en bekijkt samen met een leerkracht of  leescoördinator de aanwezige boeken. We bekijken welke boeken verouderd zijn en vervangen moeten worden voor eigentijdsere exemplaren.