kinderjury 2018 150

De Nederlandse Kinderjury 2018

Kinderen kunnen vanaf 7 maart tot en met 18 april weer massaal stemmen voor de Nederlandse Kinderjury. Om ze een nóg beter handvat te bieden bij het ontdekken van nieuwe boeken en het bepalen van hun favoriete boek is er De Selectie.

logo jonge jury 2017 200Er kan weer gelezen worden voor De Jonge Jury. De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. De auteur van het boek met de meeste stemmen wint uiteindelijk de Prijs van de Jonge Jury. De Jonge Jury sluit naadloos aan op het curriculum en is geschikt voor alle vmbo-, havo- en vwo-leerlingen uit de onderbouw.

Op scholen waar de boekencollecties niet adequaat worden bijgehouden, veroudert het boekenbestand. Wij helpen graag bij het saneren van de schoolbibliotheek en (opnieuw) opzetten van boekencollecties.

Een van onze medewerkers komt naar de school en bekijkt samen met een leerkracht of  leescoördinator de aanwezige boeken. We bekijken welke boeken verouderd zijn en vervangen moeten worden voor eigentijdsere exemplaren.