winterleesbingo 250Bijna vakantie... doen je leerlingen mee met de Winter Lees Bingo?

In de Kerstvakantie lezen ze elke dag tenminste vijftien minuten op bijzondere wijze een boek. Dit strepen ze af op de bingokaart.
Het inleveren van een volle kaart levert gegarandeerd een prijs op. Aan het eind van de zomer worden uit de inzendingen drie gelukkigen gekozen, die in De Arnhemse Kinderboekwinkel een boek mogen uitzoeken

geef een boek cadeau ronjaIeder jaar kiezen boekhandels een kroonjuweel uit de jeugdliteratuur. Dat boek wordt eenmalig uitgegeven als een prachtige paperback en is te koop voor een klein prijsje. De mooiste boeken komen zo binnen handbereik van kinderen, zodat zij een eigen boekenplankje kunnen aanleggen met toptitels uit de jeugdliteratuur.
Het eerste boek dat in 2016 in zo’n speciale editie verscheen, was Oorlogswinter van Jan Terlouw, in 2017 volgde Achtste- groepers huilen niet van Jacques Vriens. Beide edities waren een daverend succes.

Ronja de roversdochter
Dit jaar wordt de actie voortgezet onder een nieuwe naam: Geef een boek cadeau! Het jeugdboek van 2018 wordt  Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren. Vanaf 9 februari is deze klassieker te koop voor slechts € 2,00 per stuk!

De Nationale Voorleesdagen 2018 zijn van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier.

banner voorleesdagen 2018

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

logo jonge jury 2017 200Er kan weer gelezen worden voor De Jonge Jury. De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. De auteur van het boek met de meeste stemmen wint uiteindelijk de Prijs van de Jonge Jury. De Jonge Jury sluit naadloos aan op het curriculum en is geschikt voor alle vmbo-, havo- en vwo-leerlingen uit de onderbouw.

Op scholen waar de boekencollecties niet adequaat worden bijgehouden, veroudert het boekenbestand. Wij helpen graag bij het saneren van de schoolbibliotheek en (opnieuw) opzetten van boekencollecties.

Een van onze medewerkers komt naar de school en bekijkt samen met een leerkracht of  leescoördinator de aanwezige boeken. We bekijken welke boeken verouderd zijn en vervangen moeten worden voor eigentijdsere exemplaren.