Geef Mij Maar Een Boek 2017

gmmeb achtste groepers 200Geef Mij Maar Een Boek! Ieder jaar kiezen boekhandels een kroonjuweel uit de jeugdliteratuur. Dat boek wordt eenmalig uitgegeven als een prachtige paperback en is te koop voor een klein prijsje. De mooiste boeken komen zo binnen handbereik van kinderen, zodat zij een eigen boekenplankje kunnen aanleggen met toptitels uit de jeugdliteratuur.

Het eerste boek dat in februari 2016 in zo’n speciale editie verscheen, was Oorlogswinter van Jan Terlouw. Het was een daverend succes: de Arnhemse Kinderboekwinkel verkocht ruim 3000 exemplaren!
Dit jaar wordt de actie voortgezet met Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens. Vanaf 10 februari is dit boek te koop voor slechts €2,00 per stuk! Bovendien zijn er vanaf die dag lessuggesties bij Achtste-groepers huilen niet te downloaden vanaf een speciale website.

In 1991 was schrijver Jacques Vriens nog meester op een basisschool. Dat jaar stierf Anke uit zijn groep aan leukemie. Het heeft een aantal jaar geduurd voor Jacques Vriens eindelijk het boek kon schijven dat hij zelf ‘een bescheiden monumentje voor Anke’ noemde.

logo geef mij maar een boek 154Het verhaal gaat over Akkie. Ze krijgt leukemie, al vindt ze zelf dat ‘stommemie’ een betere naam is. De meeste kinderen met leukemie worden weer beter en ook Akkie gaat ervan uit dat ze gewoon de citotoets kan doen en mee kan spelen in het schoolvoetbaltoernooi. Het loopt anders. Akkie wordt tijdens het laatste schooljaar steeds zieker. Dan krijgt groep acht een akelig bericht: Akkie is gestorven. De groep is verdrietig, maar het is fijn dat ze het verdriet met elkaar kunnen delen.

Wilt u Achtste-groepers huilen niet bestellen voor uw klas? Dat kan. U kunt een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch contact opnemen via 026 – 4451277. Wij zorgen ervoor dat de boeken vanaf 10 februari klaarstaan.

jacques vriens 250Laatste nieuws: Jacques Vriens komt op woensdagmiddag 15 februari naar De Arnhemse Kinderboekwinkel. Er wordt voorgelezen uit zijn boeken en Jacques zal vragen van zijn lezers beantwoorden en natuurlijk zijn boeken signeren. Jacques Vriens is aanwezig van 13.00 tot 14.30 uur.

Share