Lessuggesties bij de Woutertje Pieterse Prijs 2017

logo wppBij Stella - Ster van de zee, het boek waarmee Gerda Dendooven de de Woutertje Pieterse Prijs 2017 won, is  lesmateriaal ontwikkeld door Lieke van Duin en Jos van Hest.

Het boek

Stella – ster van de zee is een ontroerend verhaal over adoptie en anders-zijn. Wie begint te lezen, denkt meteen aan de actualiteit van vluchtelingen die in gammele bootjes de zee oversteken naar veiliger landen, en aan de velen die daarbij verdrinken. Maar al snel krijgt het verhaal een eigen wending.

In eerste instantie geïnspireerd door de vluchtelingencrisis schreef Gerda Dendooven een sprookjesachtig verhaal over adoptie en over wat er kan gebeuren als een geadopteerd kind zich anders ontwikkelt dan andere kinderen. Stella belandt ondanks alle goede bedoelingen van haar omgeving in een isolement en gaat verlangen naar haar eigen roots. Dat wordt verteld in zinnen vol opsommingen en herhalingen.
Gerda Dendooven illustreert in een gemengde techniek met aquarel en kleurpotlood, met markante details als roze luchten en op elke pagina meeuwen. Haar prenten, karikaturaal op het absurdistische af, vertonen duidelijk verwantschap met het werk van Wolf Erlbruch.

stella

Praktische informatie

Stella – ster van de zee is een boek voor kinderen vanaf zes jaar. Het boek is te koop in De Arnhemse Kinderboekwinkel of te bestellen via onze webwinkel.

De lessuggesties rondom Stella - ster van de zee zijn gratis te downloaden vanaf de site van de Woutertje Pieterse Prijs.

Share