026-4451277

Overig

vr 23 apr 2021  - zo 23 mei 2021
hele dag
Landelijk

Geef een boek cadeau

Vanaf 23 april 2021 is De brief voor de koning van Tonke Dragt (zo lang de voorraad strekt) te koop voor €3,50! Deze klassieker is het zesde boek dat wordt uitgebracht in het kader van de actie Geef een boek cadeau!
Eerder verschenen Oorlogswinter (Jan Terlouw), Achtste-groepers huilen niet (Jacques Vriens), Ronja de Roversdochter (Astrid Lindgren), Kruistocht in Spijkerbroek (Thea Beckman) en Koning van Katoren (Jan Terlouw).

De oorspronkelijke startdatum van deze actie was 5 februari; vanwege Corona is de actie een aantal weken opgeschoven.

Over het boek

De brief voor de koning 195x300Tiuri is bijna ridder. Nog één nacht scheidt hem van de ridderslag. Deze laatste nacht moet hij in afzondering en absolute stilte doorbrengen. Juist dan klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar het gaat om leven en dood… Tiuri opent de deur.

De nachtelijke bezoeker stelt hem een vraag die zijn leven zal veranderen. Hij moet een geheime brief bezorgen aan de koning aan de andere kant van de bergen – een brief die het lot van het hele koninkrijk zal bepalen. Tiuri moet alles achterlaten: zijn thuis, zijn dromen – voor een opdracht die hem zijn leven kan kosten.

De brief voor de koning werd in 2005 bekroond met De Griffel der Griffels.

Tonke Dragt

Dragt Tonke Mark Sassen rv 200x300Tonke Dragt werd geboren in 1930 in Indonesië. Toen ze twaalf was, brak er oorlog uit en moest haar familie naar een kamp. Daar schreef ze haar eerste verhalen, in het zand en op gevonden en gestolen papier.

Na de oorlog verhuisde Dragt met haar familie naar Nederland. Ze werd tekenlerares op een middelbare school. Tijdens het tekenen vertelde ze haar leerlingen verhalen. ‘Ik vroeg mijn leerlingen wat zij zouden doen als er onverwacht op de deur werd geklopt en gefluisterd: “Doe open.” Zo begon het verhaal van schildknaap Tiuri.’
foto: © Mark Sassen

We verzinnen natuurlijk een hoop leuke acties om dit prachtige boek onder de aandacht te brengen. Je bent dus gewaarschuwd: kom snel naar De Arnhemse Kinderboekwinkel om De brief voor de koning te kopen, want op = op.

GEBC 2021 200

Geef een boek cadeau

Een boek voor je kind of voor jezelf kopen? Hartstikke leuk! Maar het is misschien nog leuker om een boek te kopen voor een kind dat wel een extraatje kan gebruiken. In de winkel staat een doos waarin je een boek kunt doneren. Wij zorgen ervoor dat de boeken terecht komen bij kinderen voor wie een exemplaar van De brief voor de koning een heel leuk cadeautje is. Omdat ze anders niet zo gauw een boek krijgen. Of omdat ze ziek zijn. Of omdat...

Meer informatie

geef een boek cadeau logo zwartHet initiatief Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor een klein bedragje!

Meer informatie vind je op de site van Geef een (prenten)boek cadeau!

Top