026-4451277

Overig

vr 11 feb 2022  - do 31 mrt 2022
hele dag
Landelijk

Geef een boek cadeau


Vanaf  11 februari is Het Achterhuis van Anne Frank (zo lang de voorraad strekt) te koop voor €2,99! Deze klassieker is het zevende boek dat wordt uitgebracht in het kader van de actie Geef een boek cadeau!
Eerder verschenen Oorlogswinter (Jan Terlouw), Achtste-groepers huilen niet (Jacques Vriens), Ronja de Roversdochter (Astrid Lindgren), Kruistocht in Spijkerbroek (Thea Beckman), Koning van Katoren (Jan Terlouw) en De brief voor de koning (Tonke Dragt).

Over het boek

In 2022 is het 75 jaar geleden dat het boek voor het eerst verscheen. Het is een van de meest gelezen boeken ter wereld. Anne Frank hield van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. Zij schreef haar brieven eerst alleen voor zichzelf, totdat een toespraak op Radio Oranje hoorde, waarin gezegd werd dat na de oorlog getuigenissen van het lijden van het Nederlandse volk onder de Duitse bezetting verzameld en openbaar gemaakt moesten worden. Daarop besloot Anne om na de oorlog een boek te publiceren, met haar dagboek als basis.
Anne stierf vlak voor het einde van de oorlog in concentratiekamp Bergen-Belsen. Haar vader Otto zorgde ervoor dat het dagboek van zijn dochter in 1947 gepubliceerd werd. Behalve een getuigenis van een joods meisje dat in de oorlog ondergedoken zat, is het ook een verhaal over een opgroeiend meisje dat ondanks haar situatie blijft dromen.

Lesmateriaal

De Anne Frank Stichting biedt lesmateriaal bij Het Achterhuis aan, die te downloaden is via www.geefeenboekcadeau.nl.
Ook De Waanzinnige Podcast zorgt voor een lesbrief en voor een podcast over het boek. De podcast is vanaf 11 februari te beluisteren via www.dewaanzinnigepodcast.nl.

GEBC 2022 website header scaled 250

Geef een boek cadeau

Een boek voor je kind of voor jezelf kopen? Hartstikke leuk! Maar het is misschien nog leuker om een boek te kopen voor een kind dat wel een extraatje kan gebruiken. In de winkel staat een doos waarin je een boek kunt doneren. Dit jaar zijn de gedoneerde boeken voor de Voedselbank Arnhem. Zij zorgen ervoor dat de boeken terecht komen bij kinderen voor wie een exemplaar van Het Achterhuis een mooi cadeau is. Omdat ze anders niet zo gauw een boek krijgen. Of omdat ze ziek zijn. Of omdat...

Scholen

Scholen kunnen tot en met 14 januari alvast exemplaren van Het Achterhuis reserveren via .
Vergeet niet te vermelden hoeveel exemplaren je bestelt. Als de boeken binnen zijn, nemen we contact met je op.

Meer informatie

geef een boek cadeau logo zwartHet initiatief Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor een klein bedragje!

Meer informatie vind je op de site van Geef een (prenten)boek cadeau!

Top