026-4451277

Kinderboekenweek

wo 05 okt 2022  - zo 16 okt 2022
9:00 tot 18:00 uur
landelijk


Het duurt nog maar even voor het weer Kinderboekenweek is. De Kinderboekenweek van 2022 is van 5 tot en met 16 oktober. Het thema wordt Gi-ga-groen! over de natuur. Het gaat vast weer een geweldige Kinderboekenweek worden!

Kinderboekenweekgeschenk

Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire De waanzinnige boomhut-reeks, maken als eerste buitenlandse auteur en illustrator het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek. Edward van de Vendel zorgt voor de vertaling. Het boek heet Waanzinnige Boomhutverhalen. Je krijgt het cadeau als je tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste €12,50 aan kinderboeken koopt.

kinderboekenweekgeschenk 2022 200    Egalus Marije Tolman 200

Voor de jongste kinderen maakt Marije Tolman het Prentenboek van de Kinderboekenweek. In Egalus leven we mee met de aandoenlijke held Egalus, die wars van alle drukte ons wijst op de mooie natuur om ons heen. Egalus is vanaf 5 oktober te koop voor € 8,25.

giga goen 250

Onze winkel is tijdens de Kinderboekenweek elke dag al om 9.00 uur open, dus ook op zondag en maandag.

Programma

Natuurlijk is er tijdens de Kinderboekenweek weer heel veel bij ons te beleven. We verklappen alvast dat de wethouder Cathelijne Bovenkamp op woensdag de Kinderboekenweek feestelijk komt openen. Bijna elke ochtend wordt er voorgelezen door iemand die een beroep heeft dat met de natuur te maken heeft. We krijgen bezoek van boswachter Jeroen en van gids Zeffie van Burgers Zoo. Ook zijn er veel activiteiten waarbij je zelf iets moois mag knutselen.

Natuurlijk krijgen we bezoek van schrijvers en illustratoren: onder andere Yvonne Jagtenberg, Roel Seidell, Abe Borst, Willemijn Kranendonk en Kelly van Kempen. En we sluiten de Kinderboekenweek op zondagmiddag 16 oktober weer af met een Vossenjacht!

Kijk maar in onze agenda voor het hele programma.Het wordt een heel gezellige, bomvolle, knalgroene Kinderboekenweek. En het fijne is: dit is de enige week die twaalf dagen duurt!

Top