026-4451277

Kinderboekenweek

wo 04 okt 2023  - zo 15 okt 2023
hele dag
landelijk

logo


Het duurt nog eventjes voor het weer Kinderboekenweek is. De Kinderboekenweek van 2023 is van 4 tot en met 15 oktober. Het thema wordt Bij mij thuis. Het gaat vast weer een geweldige, gezellige en misschien wel huiselijke Kinderboekenweek worden!

Kinderboekenweekgeschenk

Sanne Rooseboom schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 69ste Kinderboekenweek. Je kent haar vast van de boeken over Het Ministerie van Oplossingen of van Mot en de metaalvissers. Het boek heet Ravi en de laatste magie en je krijgt het cadeau als je tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste €13,50 aan kinderboeken koopt.

Het boek gaat over Ravi. In de flat waar zij sinds kort woont met haar moeder en broertje, is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. Omdat haar moeder in een rolstoel zit, heeft de gemeente een rolstoelvriendelijk plekje voor ze gevonden in een tehuis voor oude mensen. Dit blijken niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars!

Prentenboek

Voor de jongste kinderen maakt Yvonne Jagtenberg het Prentenboek van de Kinderboekenweek. Je kent haar vast van de boeken over Hondje, over Herman of van Ik ben Pippi niet! of van een van haar vele andere (prenten-)boeken.
Mijn huis is jouw huis gaat over het huis van de moeder van Pats, een huis waar telkens meer kamertjes bijgebouwd worden, tot het echt niet langer gaat.
Dit boek is vanaf 4 oktober voor €8,25 te koop.

sanne yvonne 250kbwgeschen preview 300

Bij mij thuis

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!|


Programma

Natuurlijk is er tijdens de Kinderboekenweek weer een boordevol programma met allerlei leuke activiteiten.
In de agenda op onze website lees je wat er allemaal te doen is. Je mag komen knutselen, luisteren naar mooie verhalen en meezingen met muzikanten. Natuurlijk komen er ook schrijvers en illustratoren op bezoek zoals bijvoorbeeld Harmen van Straaten, Mathilda Masters en Levina van Teunenbroek. Op de laatste dag van de Kinderboekenweek houden we natuurlijk weer onze traditionele Vossenjacht!
Het programma is nog niet compleet, er komen nog wat activiteiten bij. Houd de website en social media maar in de gaten!

Zien we je tijdens de Kinderboekenweek in onze winkel?
Of blijf jij liever thuis ;-) ?

Top