026-4451277

Activiteit, Kinderboekenweek

wo 05 okt 2022 
14:30 tot 16:00 uur
De Arnhemse Kinderboekwinkel

patsboem


Hoe maak je de aarde een beetje groener? Dat we de aarde weer een beetje groener moeten maken, snappen we. Maar hoe doe je dat elke dag weer? Dat hoeft niet zo ingewikkeld te zijn.

Tussen 14.30 uur en 16.00 uur zijn de makers van het boek NATUURlijk doe je zo! bij ons in de winkel. Want in dit superleuke boek, dat gemaakt is in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en PatsBoem!, worden al jouw vragen over de natuur beantwoord én ontdek je hoe je zelf de aarde een stukje groener maakt.

De mensen van PatsBoem hebben een leuke quiz bedacht, waar je aan mee kunt doen. Je gaat samen nadenken over een heleboel vragen over de aarde, het klimaat en het milieu. Wat zou je bijvoorbeeld fijner vinden: elke dag een warme trui aan of elke dag in je zwemkleding naar school? Of wat is vervelender: nooit meer op vliegvakantie of nooit meer iets online bestellen?

Het wordt een middag die natuurlijk hartstikke leuk is, maar waar je ook meteen ontdekt welke (kleine) stappen jij zelf kunt zetten om de aarde weer een beetje terug aan de natuur te geven. Ga je uit eten of ergens wat drinken? Vraag om een drankje zonder rietje. Zeurt je vader dat je zonnebrand op moet? Vertel dat je graag zonnebrand smeert dat koraal niet aantast. Want NATUURlijk doe jij dat zo!

NATUURLIJKdoejezo 400

Top