026-4451277

Activiteit, Kinderboekenweek

wo 06 okt 2021  - zo 17 okt 2021
9:00 tot 17:00 uur
Weverstraat, Arnhem

kinderboekenweek beroepen


Geen Kinderboekenweek zonder speurtocht!

Tijdens de hele Kinderboekenweek mag jij meespeuren naar boeken. We hebben drie speurtochten uitgezet in de Weverstraat: een makkelijke voor de jongste kinderen, een wat moeilijkere voor als je al groter bent (maar waaraan je met wat hulp ook mee kunt doen als je nog niet zo goed kunt lezen) en een heel moeilijke voor kinderen vanaf tien jaar.
Doe je mee? Vraag bij ons maar naar een deelnameformulier en zet je speurneus op.

Beroepenspeurtocht

speurtochten 3 250Vandaag liepen er mensen met spannende beroepen door de Weverstraat. Zij zijn wat spulletjes verloren, die met hun beroep te maken hebben. Kun jij ze terugvinden?

Ga op zoek naar de verloren spullen in de etalages van de winkels in de Weverstraat. Voor elk gevonden voorwerp mag je een sticker plakken. Is je kaart vol, dan lever je hem in bij De Arnhemse Kinderboekwinkel en ontvang je een cadeautje.

Deze speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar.

Boekenspeurtocht

speurtochten 1 250Er zijn enorm veel kinderboeken over beroepen gemaakt. Er zijn er tien verstopt in de etalages van winkels in de Weverstraat. Kun jij ze allemaal vinden?

Deze speurtocht is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. De kinderen die (nog) niet zo goed zelf kunnen lezen, hebben een beetje hulp nodig. Wie de oplossing vindt, krijgt een prijsje!

Speurtocht naar de Toverdrank

Het Kinderboekenweekgeschenk heet Tiril en de Toverdrank. Je krijgt het cadeau als je tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste €12,50 aan kinderboeken koopt.

Tiril en Thialfi namen een toverdrank uit de onherbergzame wereld van de Joekels mee naar Arnhem. Deze toverdrank stond in de etalage van De Arnhemse Kinderboekwinkel, maar is verdwenen!

Kun jij de toverdrank terugvinden? De spullen in de plunjezak en de aanwijzingen in de etalages van de Weverstraat zullen je helpen. Begin met zoeken in de etalage van De Arnhemse Kinderboekwinkel. De dief heeft vingerafdrukken en een kompas achtergelaten. Het kompas wijst naar het oosten…
Heb je de toverdrank gevonden? Maak er een foto van, laat hem bij ons zien en ontvang een verrassing.
Dit is een moeilijke speurtocht voor kinderen vanaf 10 jaar.

toverdrank 300

Top