Activiteiten

GEANNULEERD: Waar de rest begon #10
vrijdag, 15 november 2019, 20:30 - 22:30

logo nachttheater 2.0LET OP: wegens ziekte gaat deze avond helaas niet door!
In het voorjaar komt er een nieuwe Waar de rest begon, de datum is nog niet bekend.

En elk nieuw woord werd een liedje.
En elk ding moest geproefd en verteld.

Zo begint Wende Snijders haar liedje Waar de rest begon. Ze zingt over groeien en over toen en nu. Over hoe het soms pijn deed en het verlangen ergens heen te zijn waar ze toen nog niet was.

Tijdens de literaire avonden van Nacht Theater gebeurt hetzelfde. Te gast zijn jonge schrijvers en muzikanten. Inmiddels hebben ze met hun woorden en klanken de eerste sporen verdiend, daarmee is de toekomst al wat minder onzeker. Maar waar is het ooit begonnen? Wat waren die eerste woorden die een stuk papier verdienden? Hoe klonken die eerste geluiden die liedjes moesten worden?

De voordrachten of voorstellingen van de gasten bestaan uit twee gedeeltes. Eerst dragen ze een aantal teksten of performances voor uit eigen werk. Tijdens het tweede gedeelte dragen ze werk voor dat ze hebben gemaakt toen ze nog een acht- à negenjarig kind waren. Na deze twee gedeeltes gaan we samen op zoek naar het verband tussen het werk van toen en nu in de vorm van een gesprek. En vinden hopelijk die plek. Die plek waar de rest begon.

Catherine Willemse en Jimmy Deegens proberen elk half jaar een mooie avond samen te stellen met verschillende schrijvers, muzikanten en andere kunstenaars. En elke spreker of zanger neemt onbewust een eigen lesje mee waar iedereen wel wat aan heeft. De avond draait op echtheid en de kunst van het worden. Wees er maar bij. Toegang is gratis.

Locatie De Arnhemse Kinderboekwinkel