Activiteiten

Geef Een Boek Cadeau!
Van vrijdag, 08 februari 2019
Tot vrijdag, 08 maart 2019

kruistocht in spijkerbroek 200Vanaf 8 februari 2019 is Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman (zo lang de voorraad strekt) te koop voor €2,50! Deze klassieker is het vierde boek dat wordt uitgebracht in het kader van de actie Geef een boek cadeau!
Eerder verschenen Oorlogswinter (Jan Terlouw), Achtste-groepers huilen niet (Jacques Vriens) en Ronja de Roversdochter (Astrid Lindgren).

Over het boek

Het verhaal gaat over Dolf Wega die met een tijdmachine teruggaat naar het Duitsland van 1212. Hij belandt in een Kinderkruistocht die op weg is naar het Heilige Land om Jeruzalem te bevrijden. Dolf reist mee met de kinderen, langs de Rijn, door het Zwarte Woud en de Alpen over, tot aan Genua. Want daar zal de zee zich openen voor de kinderen…
Het boek werd in 1974 bekroond met een Gouden Griffel.

Thea Beckman

thea beckman 2Thea Beckman werd geboren in 1923. Studeren was er indertijd voor een meisje niet bij. Pas toen ze getrouwd was en kinderen had, besloot Beckman te gaan schrijven en ging ze alsnog studeren.
Ze was geboeid door geschiedenis en in het bijzonder de Middeleeuwen, waarover volgens haar nogal wat misverstanden bestaan. Die fascinatie vind je terug in haar boeken, waar ze het gewone volk uit die tijd een stem geeft. Zo ook Dolf in Kruistocht in Spijkerbroek.

We verzinnen natuurlijk een hoop leuke acties om dit prachtige boek onder de aandacht te brengen. Je bent dus gewaarschuwd: kom snel naar De Arnhemse Kinderboekwinkel om Kruistocht in Spijkerbroek te kopen, want op = op.

Geef een boek cadeau

Een boek voor je kind of voor jezelf kopen? Hartstikke leuk! Maar het is misschien nog leuker om een boek te kopen voor een kind dat wel een extraatje kan gebruiken. In de winkel staat een doos waarin je een boek kunt doneren. Wij zorgen ervoor dat de boeken terecht komen bij kinderen voor wie een exemplaar van Kruistocht in Spijkerbroek een heel leuk cadeautje is. Omdat ze anders niet zo gauw een boek krijgen. Of omdat ze ziek zijn. Of omdat...

Meer informatie

geef een boek cadeau logo zwartHet initiatief Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!

Meer informatie vind je op de site van Geef een (prenten)boek cadeau!

Locatie De Arnhemse Kinderboekwinkel