Activiteiten

Geef Een Boek Cadeau!
Van vrijdag, 07 februari 2020
Tot zaterdag, 07 maart 2020

Vanaf 7 februari 2020 is Koning van Katoren van Jan Terlouw (zo lang de voorraad strekt) te koop voor €2,00! Deze klassieker is het vijfde boek dat wordt uitgebracht in het kader van de actie Geef een boek cadeau!
Eerder verschenen Oorlogswinter (Jan Terlouw), Achtste-groepers huilen niet (Jacques Vriens), Ronja de Roversdochter (Astrid Lindgren) en Kruistocht in Spijkerbroek (Thea Beckman).

Over het boek

koning van katorenKoning van Katoren gaat over Stach, die geboren wordt in de nacht dat de oude koning van Katoren sterft. Zeventien jaar later is er nog steeds geen nieuwe koning en besturen zes ministers het land.
Stach besluit dat hij de nieuwe koning van Katoren wil worden. Daarvoor moet hij eerst zeven opdrachten vervullen: zeven moeilijke opdrachten om van Katoren weer een leefbaar land te maken.

Koning van Katoren
werd in 1972 bekroond met een Gouden Griffel.

Jan Terlouw

jan terlouwJan Terlouw (1931, Kamperveen) werkte jaren als kernfysicus voordat hij in 1970 besloot de politiek in te gaan. Hij was onder meer fractievoorzitter van D66, Minister van Economische Zaken, Commissaris der Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer.

Tegelijkertijd debuteerde hij als kinderboekenschrijver met Pjotr en Oom Willibrord. Zijn bekendste boeken zijn Koning van Katoren (bekroond met een Gouden Griffel en verfilmd in 2012) en Oorlogswinter (naar de verfilming in 2008 kwamen bijna een miljoen bezoekers).

(info: website Lemniscaat, foto: Wikipedia)

We verzinnen natuurlijk een hoop leuke acties om dit prachtige boek onder de aandacht te brengen. Je bent dus gewaarschuwd: kom snel naar De Arnhemse Kinderboekwinkel om Koning van Katoren te kopen, want op = op.

gebc koning banner

Geef een boek cadeau

Een boek voor je kind of voor jezelf kopen? Hartstikke leuk! Maar het is misschien nog leuker om een boek te kopen voor een kind dat wel een extraatje kan gebruiken. In de winkel staat een doos waarin je een boek kunt doneren. Wij zorgen ervoor dat de boeken terecht komen bij kinderen voor wie een exemplaar van Koning van Katoren een heel leuk cadeautje is. Omdat ze anders niet zo gauw een boek krijgen. Of omdat ze ziek zijn. Of omdat...

Meer informatie

geef een boek cadeau logo zwartHet initiatief Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!

Meer informatie vind je op de site van Geef een (prenten)boek cadeau!

Locatie De Arnhemse Kinderboekwinkel