Activiteiten

Geef een Prentenboek Cadeau
Van vrijdag, 12 juni 2020
Tot zondag, 12 juli 2020

woeste willem boek 250Oorspronkelijk stond deze actie gepland voor 10 april, maar vanwege de omstandigheden rondom het Coronavirus is het verschijnen van Woeste Willem uitgesteld tot 12 juni.

Vanaf 12 juni 2020 is Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert (zo lang de voorraad strekt) te koop voor € 2,50!
Deze klassieker is het vierde boek dat wordt uitgebracht in het kader van de actie Geef een Prentenboek Cadeau!

Eerder verschenen De Gruffalo van Julia Donaldson, Raad eens hoeveel ik van je hou van Anita Jeram en Sam Mc Bratney en Kikker is Kikker van Max Velthuijs eenmalig in een goedkope versie.

woeste willem banner 200

Over het boek

woeste willem gespiegeld 200‘En nu opgehoepeld’!, brult Willem. Frank begint te rennen.
‘Tot ziens!’ roept hij over zijn schouder.
‘Alstjeblieft niet,’ mompelt Willem.

Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Frank sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen.

Woeste Willem verscheen in 1992 voor het eerst.

Ingrid en Dieter Schubert

Ingrid en Dieter Schubert maken al veertig jaar samen prentenboeken. De illustratoren groeiden op in Duitsland, maar wonen al jaren in Amsterdam. Hun boeken zijn over de hele wereld bekend, met inmiddels klassiek geworden titels als Platvoetje, Woeste Willem, Monkie, Er ligt een krokodil onder mijn bed en De paraplu.

IngridDieterSchubert

Geef een prentenboek cadeau

Een boek voor je kind of voor jezelf kopen? Hartstikke leuk! Maar het is misschien nog leuker om een boek te kopen voor een kind dat wel een extraatje kan gebruiken. In de winkel staat een doos waarin je een boek kunt doneren. Wij zorgen ervoor dat de boeken terecht komen bij kinderen voor wie een exemplaar van Woeste Willem een heel leuk cadeautje is. Omdat ze anders niet zo gauw een boek krijgen. Of omdat ze ziek zijn. Of omdat...

Meer informatie

geef een boek cadeau logo zwartHet initiatief Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar € 2,50!

Meer informatie vind je op de site van Geef een (prenten)boek cadeau!