Activiteiten

Informatie-avond Kinderboekenweek voor scholen
donderdag, 03 september 2020, 19:00 - 21:30

logo en toenDe Kinderboekenweek van 2020 start op woensdag 30 september. Het thema van deze week is En toen - Over geschiedenis. Het wordt dus een kinderboekenweek vol mummies, dino's, ridders en kastelen. Met boeken over de oorlog, over lang geleden en over nog tamelijk recent. En natuurlijk met heel veel historie en plezier.

Maar hoe vier je zo'n leuk Boekenfeest met acht groepen kinderen? Welke boeken passen er bij dit thema? Welke boeken zijn dit jaar bekroond en welke boeken zijn geschikt voor welke leeftijd?

Informatieavonden

Om wegwijs te worden in het enorme boekenaanbod organiseren we dit jaar twee maal een informatieavond voor scholen. Tijdens deze avond vertellen we meer over de komende Kinderboekenweek, de kerntitels, de boeken uit de Boekenberglesbrief en de bekroningen. Ook laten we andere leuke boeken zien die bij het thema En toen - over geschiedenis passen. Bovendien geeft Willeke Radema van het Kleurstroom Atelier leuke knutseltips bij enkele boeken.Voor elke school staat er een tasje met materiaal voor de Kinderboekenweek klaar.

Donderdagavond 3 september of woensdag 9 september ben je van harte welkom in De Arnhemse Kinderboekwinkel. Vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee klaar en om 19.30 uur gaan we van start.

Speciale gast

ZAuGX0py 400x400Als extra verrassing is auteur Marc ter Horst aanwezig. Hij is bekend van onder andere Palmen op de Noordpool en De oma van je oma van je oma. Marc neemt je in dit laatste boek mee naar andere tijden, zonder dat je uit je stoel hoeft op te staan.

Corona

We hopen dat in september de Corona-maatregelen weer zo versoepeld zijn dat we deze avonden kunnen en mogen organiseren. We gaan ervan uit dat het lukt.

Omdat we waarschijnlijk wel allemaal 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden, is het aantal beschikbare plaatsen dit jaar beperkt. We vragen dan ook om met maar één juf of meester per school te komen.

Aanmelden

Aanmelden kan telefonisch of via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet niet te vermelden welke avond je wil komen.

Ben op tijd, want voorgaande jaren was er veel belangstelling voor deze avonden!

banner neutraal

Locatie De Arnhemse Kinderboekwinkel