Activiteiten

Geannuleerd: Filmavond over leesonderwijs in groep 3
donderdag, 02 april 2020, 19:30 - 21:30

Deze activiteit is geannuleerd in verband met de verspreiding van het Corona-virus.

Speciaal voor juffen en meesters van groep 3 vertoont onderwijsadviseur Anne Reijrink op donderdag 2 april twee films over het proces van het leren lezen.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee klaar, om 19.30 uur gaat de avond van start. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. We sluiten af rond 21.30 uur.

De wens om te leren lezen

“Wat ik het allerbelangrijkste vind in groep 3 is dat de kinderen de wens, de dríve, hebben om te leren lezen en schrijven.”
Dit zegt Marie-Louise van Ruiten, de juf van groep 3 van de Gelderlandschool in Den Haag aan het begin van het schooljaar.

In de films Hebben we al samen gelezen en De volgende bladzijde wordt de groep van juf Marie-Louise een schooljaar lang gevolgd. Van de kinderen uit deze groep is 80% anderstalig. Ga er maar aan staan om kinderen met zo veel verschillende achtergronden te leren lezen!

Met veel toewijding en plezier begeleidt Marie-Louise haar groep in het proces om de letters te herkennen, woorden te vormen en spelenderwijs te leren lezen en schrijven. Hierbij werkt ze met spelverhalen rondom thema’s als ‘dieren’, ‘muziek’ of ‘heksen’ en biedt ze de kinderen stapels boeken aan, die de nieuwsgierigheid prikkelen. En met succes! Alle kinderen zijn in hun eigen tempo enthousiast en gemotiveerd aan het ontdekken hoe heerlijk het is om te leren lezen.

In de praktijk

Na het zien van deze inspirerende films is er ruimte voor een gesprek over leesonderwijs en of de aanpak van juf Marie-Louise inspiratie biedt voor het leren-lezen op je eigen school. Daarnaast laten we boeken zien die aansluiten bij de films en die beginnende lezers enthousiast bekijken en lezen.

De bedoeling van deze filmavond is om leerkrachten en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met een brede kijk op lezen en schrijven in groep 3, waarbij een rijk boekenaanbod, eigen ervaringen en spelverhalen de basis vormen.

Aanmelden

De toegang van deze avond is gratis, geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Locatie De Arnhemse Kinderboekwinkel