Activiteiten

Informatie-avond Kinderboekenweek voor scholen
woensdag, 04 september 2019, 19:00 - 21:30

kinderboekenweeklogo 2019De Kinderboekenweek van 2019 start op woensdag 2 oktober 2019. Het thema van deze week is Voertuigen - reis mee!. Het wordt dus een kinderboekenweek vol auto's, treinen, fietsen, rolschaatsen, vliegende liften en ruimteraketten. Met rugzakken, rolkoffers en tijdmachines. En natuurlijk met heel veel boeken en plezier.

Maar hoe vier je zo'n leuk Boekenfeest met acht groepen kinderen? Welke boeken passen er bij dit thema? Welke boeken zijn dit jaar bekroond en welke boeken zijn geschikt voor welke leeftijd?

Informatieavonden

Om wegwijs te worden in het enorme boekenaanbod organiseren we dit jaar twee maal een informatieavond voor scholen. Tijdens deze avond vertellen we meer over de komende Kinderboekenweek, de kerntitels, de boeken uit de Boekenberglesbrief en de bekroningen. Ook laten we andere leuke boeken zien die bij het thema Voertuigen - Reis mee! passen. Bovendien geeft Willeke Radema van het Kleurstroom Atelier leuke knutseltips bij enkele boeken.Voor elke school staat er een tasje met materiaal voor de Kinderboekenweek klaar.

Woensdagavond 4 september of donderdag 12 september ben je van harte welkom in De Arnhemse Kinderboekwinkel. Vanaf 19.00 uur staat de koffie en thee klaar en om 19.30 uur gaan we van start.

Speciale gast

Als extra verrassing is auteur Marloes Morshuis aanwezig. Ze is bekend van onder andere Koken voor de Keizer; haar boek Borealis staat dit najaar centraal tijdens de campagne Nederland Leest Junior. Marloes neemt je in haar boeken mee naar andere landen en nieuwe avonturen, zonder dat je uit je stoel hoeft op te staan.

Aanmelden

Aanmelden kan telefonisch of via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet niet te vermelden welke avond je wil komen, en met hoeveel personen.

Ben op tijd, want voorgaande jaren was er veel belangstelling voor deze avonden!

loge kbw 2019 langLocatie De Arnhemse Kinderboekwinkel