Hoera! Het was weer Kinderboekenweek!
Tijdens de Kinderboekenweek van 2020 gingen we terug in de tijd. Het thema was namelijk En toen? over geschiedenis.

logo en toen

Kinderboekenweekgeschenk

06 coverKBWgeschenk 192x300Arend van Dam schreef het Kinderboekenweekgeschenk: De diamant van Banjarmasin. Je kreeg het gratis als je tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste €12,50 aan kinderboeken kocht.

In dit boek met acht verhalen schrijft Arend van Dam zich door de geschiedenis van Nederland heen. Het zijn verhalen over helden, gelukszoekers, vertrekkers en nieuwkomers. In al die verhalen vragen de hoofdpersonen zich af: ‘Wie ben ik? Waar wil ik zijn? Ben ik welkom?’ Soms botst het en wordt de vraag gesteld: ‘Wie ben jij? Ik was hier eerst!’ Ja, wie was hier eigenlijk het eerst?

Prentenboek

07 coverprentenboek 211x300Mylo Freeman maakte het prentenboek dat zo lang de voorraad strekt voor €7,25 te koop is. Mylo is onder andere bekend van haar prentenboeken over Prinses Arabella.

Het prentenboek Tweeling! gaat over Robbie en Roef. Zij doen het liefst alles samen, dragen altijd dezelfde kleren en zijn allebei gek op ridders. Ze voelen zich helemaal een tweeling! Wanneer ze verkleed naar school mogen komen, hoeven ze niet lang na te denken: zij gaan natuurlijk allebei als ridder.

kinderboekenweek 2020

Programma

Vanwege het Corona-virus was het dit jaar allemaal een beetje anders dan anders. Er waren geen activiteiten binnen in de winkel, maar er was toch genoeg te doen. Kijk maar:

Bezorgen

Tijdens de hele Kinderboekenweek bezorgden we binnen Arnhem je bestelde boeken gratis thuis.

Bovendien maakte je kans dat een beroemde schrijver of illustrator in hoogst eigen persoon je boek(en) kwam bezorgen! De Arnhemse Kinderboekmakers op Wielen stapten tijdens de Kinderboekenweek op de bezorgfiets en brachten je boek aan huis. Misschien stonden dus Agent & Boef zomaar bij jou voor de deur!

De Arnhemse Kinderboekmakers op Wielen zijn: Kees de Boer, Hester van der Grift, Saskia Halfmouw, Petra Heezen, Yvonne Jagtenberg, Marja Meijer en Emmi Smid.

canvas

Duik in de geschiedenis in het museum

Diverse musea in en rondom Arnhem maken de geschiedenis van Arnhem zichtbaar!

Je kon tijdens de hele Kinderboekenweek bij ons een gratis voucher ophalen. Daarmee mocht je vervolgens bijvoorbeeld met korting naar een van de deelnemende musea. Of er lag in het museum een leuk cadeautje voor je klaar.

Met medewerking van Airborne Museum Oosterbeek, Erfgoedcentrum Arnhem, Nederlands Openluchtmuseum en Nederlands Watermuseum.

Speurtochten

Twee weken lang waren er speurtochten te beleven in de Weverstraat rond het thema van de Kinderboekenweek En toen? Speurde je mee?

banner neutraal


Meer weten?

Meer informatie over de Kinderboekenweek vind je op de speciale Kinderboekenweek-website.
Juffen en meesters die op zoek zijn naar meer informatie, kunnen terecht op onze onderwijspagina.