Het duurt nog heel lang, maar dan kun je je er alvast op verheugen: in de Kinderboekenweek van 2020 gaan we terug in de tijd. Het thema wordt namelijk En toen? over geschiedenis.

Arend van Dam schrijft het Kinderboekenweekgeschenk. Je krijgt het gratis als je tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste €12,50 aan kinderboeken koopt.
Je kent arend van Dam vast van zijn boeken als Lang geleden, Stad & Land of De reis van Syntax Bosselman.

Mylo Freeman maakt het prentenboek dat tijdens de Kinderboekenweek voor €7,25 te koop is. Mylo is onder andere bekend van haar prentenboeken over Prinses Arabella.

kinderboekenweek 2020

Reisde je mee? Van 2 tot en met 13 oktober 2019 was het weer Kinderboekenweek.

Er was vast wel een moment waarop jij naar de Arnhemse Kinderboekwinkel kon reizen. We waren namelijk elke dag (ook op zondag en maandag) al om 9.00 uur open!

Het thema van de Kinderboekenweek was Voertuigen - reis mee! Daar zijn veel mooie boeken over te vinden. Met een boek kun je tenslotte elke reis maken die je maar wilt.

 eend op de fiets 150kapitein keesadres onbekendontdekkingsreiziger

Reis mee!

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 ging over voertuigen.

Met het thema Reis mee! gingen we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming, maar het vervoer erheen stond centraal. Ontdekte je de ruimte met een raket, beleefde je avonturen op een cruiseschip, verkende je een land tijdens een roadtrip, trok je rond met een tractor of zeilde je de wereld rond op een catamaran?

Met een boek kun je elke reis maken die je wilt: Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reisden we allemaal.

Kinderboekenweekgeschenk

KBW geschenk 190Anna Woltz, bekend van onder andere Gips, Alaska en Mijn bijzonder rare week met Tess schreef het Kinderboekenweekgeschenk. Het heet Haaientanden. Je kreeg het cadeau als je tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste €10,- aan kinderboeken kocht.

Het prentenboek werd gemaakt door André Kuipers en Natscha Stenvert. Het heet André het Astronautje, Op zoek naar Laika enis vanaf 2 oktober te koop voor €7,25.

raamstickers 200

 
Programma

Natuurlijk was er tijdens de Kinderboekenweek heel veel leuks te bleven in De Arnhemse Kinderboekwinkel!

Tijdens de hele Kinderboekenweek:
Jan de Boekenman gaat logeren

Ons boekenmannetje Jan de Boekenman stond te trappelen om door Arnhem en omgeving te gaan reizen. Hij logeerde bij kinderen thuis, maar ook op scholen en een kinderdagverblijf.

jan de boekenman 250

Natuurlijk was er de hele Kinderboekenweek weer een boekenspeurtocht in de Weverstraat. Als je goed in de etalages van de winkels keek, verzamelde je de letters. Iedereen die meedeed, kreeg een prijsje.

Woensdag 2 oktober:
10.00 uur: Opening van de Kinderboekenweek
Willeke las voor uit Welkom thuis Bever en daarna mocht je samen met haar iets moois knutselen in beverstijl

14.00 uur: Downhill Racers
Op woensdagmiddag mocht je jouw eigen Downhill Racer bouwen, met stoere constructiematerialen en héél snelle wielen. In slechts 10 tot 15 minuten was de zelfgebouwde raceauto klaar.

nijntje fietsDonderdag 3 oktober
10.00 uur en 11.00 uur: Luister mee naar Nijntje
Heb je geuisterd naar de verhalen van Nijntje? Er werd voorgelezen om 10.00 uur en 11.00 uur. In beide voorleesrondes werd een prachtig Nijntje Speelvoertuig verloot onder de kinderen!

Vrijdag 4 oktober
15.00 uur - 17.00 uur: Bekijk een politie-auto en een dierenambulance
Altijd al eens een politiewagen van dichtbij willen bekijken? Of weten hoe een dierenambulance er vanbinnen uitziet? Vanmiddag stonden ze bij ons op de stoep!

logo reis meeZaterdag 5 oktober
11.00 uur, 11.30 uur en 12.00 uur: Mini-musical: Reis mee!
Reis mee! Studenten van de Nederlandse Musical Academie speelden drie maal een mini-musical rondom het thema van de Kinderboekenweek.

14.00 uur - 16.00 uur: Travel the world
Een beauty-trip langs Barcelona, Marrakech en Honolulu. Speciaal voor BFF"s!

Zondag 6 oktober:
9.00 - 12.00 uur: Maak een fantasie-voertuig
Terwijl je ouders in alle rust lekker konden rondneuzen in de winkel, maakte jij iets fantastisch. Misschien een drijvende – zweef - mobiel?

14.00 uur: Workshop Hiep Hiep Fantazie
Tekenen, schrijven, fantaseren, ontdekken en dromen, samen met de auteur en illustrator van het splinternieuwe boek Hiep Hiep Fantazie

ijsbeer 25014.00 uur en 15.00 uur: Mini-musical: IJsbeer gaat op reis
Studenten van de Nederlandse Musical Academie speelden zondagmiddag twee maal de mini-musical IJsbeer gaat op reis.

Maandag 7 oktober:
10.30 uur: Leer Engels met Olaf & Giraf
Een voorleesvoorstelling rondom het prentenboek Olaf & Giraf en de Grote Plons; een Nederlandse voorstelling met een vleugje Engels.

boer boris 150Dinsdag 8 oktober:
10.30 uur: Met oma Berendientje en Boer Boris naar de markt
Samen met Oma Berendientje beleefden we dit avontuur uit het prentenboek Boer Boris gaat naar de markt.

Woensdag 9 oktober
eend op de fiets 1509.00 uur, 10.00 uur en 11.00 uur: Schaduwvoorstelling Eend op de Fiets
Kiki en Gian maakten een intieme, sfeervolle schaduwvoorstelling rondom het prentenboek Eend op de fiets, speciaal voor avontuurlijke peuters en kleuters.

Donderdag 10 oktober
10.00 uur en 11.00 uur: Hermine de Winkel speelt Olifant gaat op reis
Hermine de Winkel was weer terug in de Arnhemse Kinderboekwinkel, samen met haar marionetten! We zongen liedjes zingen over op reis gaan. We gingen zelfs even mee met een raket... dat was spannend!

Zaterdag 12 oktober
14.00 - 17.00 uur: Ga je mee op ruimtereis?
Was je mee op ruimtereis? De ruimte boven de winkel was deze middag omgedoopt tot Melkweg!

14.00 - 15.30 uur: Yorick Goldewijk en Kees de Boer komen, met Billy extra Plankgas
Yorick Goldewijk is de schrijver en Kees de Boer de illustrator van het boek Billy Extra Plankgas. Zij kwamen vanmiddag langs, mét hun nieuwe boek en met heel veel leuke plannen.

yorick goldewijkkees de boeryvonne 200

15.30 - 16.30 uur: Yvonne Jagtenberg komt, met Max van Mars
Omdat we vandaag op ruimtereis waren, kwam Gouden Penseelwinnaar Yvonne Jagtenberg vertellen over De Fantastische Max van Mars: een buitengewone bijzonder buitenaardse jongen met maar één missie; het alledaagse leven op aarde leuker maken!

Zondag 13 oktober
14.00 - 16.00 uur: Vossenjacht
Voor de derde keer onze daverende afsluiting van de Kinderboekenweek! Ontmoet Superjuffie, de Gruffalo, Pippi Langkous, Buurman en Buurman en vele anderen in levende lijve. Kon je iedereen vinden?

vossenjacht

Meer weten?

Meer informatie over de Kinderboekenweek vind je op de speciale Kinderboekenweek-website.
Juffen en meesters die op zoek zijn naar meer informatie, kunnen terecht op onze onderwijspagina.