30 september t/m 11 oktober 2020: 66e Kinderboekenweek

Het duurt nog wel eventjes, maar dan kun je je er alvast op verheugen: in de Kinderboekenweek van 2020 gaan we terug in de tijd. Het thema wordt namelijk En toen? over geschiedenis.

logo en toen

Kinderboekenweekgeschenk

06 coverKBWgeschenk 192x300Arend van Dam schrijft het Kinderboekenweekgeschenk: De diamant van Banjarmasin. Je krijgt het gratis als je tijdens de Kinderboekenweek voor tenminste €12,50 aan kinderboeken koopt.

In dit boek met acht verhalen schrijft Arend van Dam zich door de geschiedenis van Nederland heen. Het zijn verhalen over helden, gelukszoekers, vertrekkers en nieuwkomers. In al die verhalen vragen de hoofdpersonen zich af: ‘Wie ben ik? Waar wil ik zijn? Ben ik welkom?’ Soms botst het en wordt de vraag gesteld: ‘Wie ben jij? Ik was hier eerst!’ Ja, wie was hier eigenlijk het eerst?

Prentenboek

07 coverprentenboek 211x300Mylo Freeman maakt het prentenboek dat tijdens de Kinderboekenweek voor €7,25 te koop is. Mylo is onder andere bekend van haar prentenboeken over Prinses Arabella.

Het prentenboek Tweeling! gaat over Robbie en Roef. Zij doen het liefst alles samen, dragen altijd dezelfde kleren en zijn allebei gek op ridders. Ze voelen zich helemaal een tweeling! Wanneer ze verkleed naar school mogen komen, hoeven ze niet lang na te denken: zij gaan natuurlijk allebei als ridder.

kinderboekenweek 2020

Meer weten?

Meer informatie over de Kinderboekenweek vind je op de speciale Kinderboekenweek-website.
Juffen en meesters die op zoek zijn naar meer informatie, kunnen terecht op onze onderwijspagina.