Leuke links

CPNB
Alle informatie over de activiteiten die rond boeken worden georganiseerd vind je op de site van het CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek).

Kinderjury en Jonge Jury
Alles over de Nederlandse Kinderjury vind je op www.kinderjury.nl en alles over de Jonge Jury op www.jongejury.nl

Leesfeest
Nieuwtjes over boeken, recensies, voorproefjes, informatie over schrijvers (handig voor je boekbespreking!) kortom: álles wat je wilt weten over boeken en schrijvers vind je op www.leesfeest.nl

Boekstart
Baby's houden van boeken. Wist je dat je baby gratis lid kan worden van de bibliotheek? Op de site van Boekstart lees je alles over voorlezen aan (heel) jonge kinderen.

Jongeren
Speciaal voor jongeren vanaf vijftien jaar is er het jongerenliteratuurplein, met onder andere boekentips om (voor je lijst) te lezen, informatie over auteurs en een literaire agenda.

Leesfabriek
Ook voor jongeren vanaf vijftien jaar is er De Leesfabriek: een uitgebreide site met boeken voor en door jongeren gerecenseerd.

Leesmij
Leesmij is een ‘literaire hangplek’ voor 14-plussers. Er staan onder andere korte filmpjes op over boeken.

Queerboeken
Speciaal voor jongeren is er een nieuwe website in de lucht: queerboeken.nl. Wil je meer lezen over vrouwen die op vrouwen vallen, mannen die op mannen verliefd worden, personages die biseksueel, trans, of intersekse zijn? Blader dan door de prachtige boeken op deze site!

Boekenbabbels
Op Boekenbabbels bloggen kinderen en jongeren over hun favoriete boeken. Je mag ook je eigen boekenfilmpje plaatsen.

Lees je beter
Op leesjebeter.nl vind je heel veel boeken over ziek zijn. Lezen over iemand met dezelfde ziekte of aandoening kan niet alleen jou helpen, maar ook de mensen om je heen.

Schrijverscentrale
Wil je graag een schrijver uitnodigen bij jou op school? Neem dan contact op met de Schrijverscentrale (voorheen SSS). Zij regelen het voor je!

BoekenTheater
BoekenTheater is een boekingsbureau voor theatervoorstellingen rondom (kinder-)boeken. Voorstellingen zijn te boeken voor bijvoorbeeld scholen, bibliotheken en theaters.

Zelfstandige Boekhandels Arnhem (ZBA)
logo-zbaSinds 2012 werken vier zelfstandige boekhandels in Arnhem samen. Het gaat om literaire boekhandel  Hijman Ongerijmd, kookboekhandel Cook & Book (kookboeken), reisboekhandel De Noorderzon (reisverhalen, landkaarten, reisgidsen), en natuurlijk De Arnhemse Kinderboekwinkel (kinder- en jeugdboeken).

Stichting Lezen
Met een moeilijk woord hebben we het over 'leesbevordering', maar deze sites gaan gewoon over lekker lezen en over mooie boeken. www.lezen.nl en www.stichtinglezen.be

Voorleesexpress
De enthousiaste vrijwilligers van de Voorleesexpress lezen een half jaar lang wekelijks voor aan kinderen met een taalachterstand.

Zoekmachine
De boekenzoeker is een zoekmachine waar kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar tips krijgen voor een goed boek, zodat je kennis kunt maken met boeken die je zelf niet zo gauw ontdekt. Je kunt je aanmelden voor een persoonlijk leesadvies.

Boek en jeugd
Nog een doorzoekbare database is van Boek en Jeugd Online. Via een zoekopdracht op leeftijd en trefwoord krijg je tips aangereikt voor boeken. Deze site is heel geschikt voor wie boeken rond een bepaald thema zoekt.

Makkelijk Lezen Plein
Vind je lezen niet zo makkelijk, dan is deze site, makkelijklezen.nl misschien iets voor jou. Je vindt er tips voor leuke boeken, maar ook aanraders van andere kinderen, en hulp bij het maken van werkstukken of spreekbeurten. Ook je ouders en juf of meester kunnen hier terecht voor informatie.

Boekentrailers
Allerlei korte filmpjes over boeken die recent verschenen zijn, vind je op Boekentrailers.nl.

Grote Vriendelijke Postcast
Geïnteresseerd in kinderboeken en in schrijvers? Op de site van de Grote Vriendelijke Postcast kun je elke maand luisteren naar een podcast waarin een auteur een uur lang wordt geïnterviewd over zijn/haar boeken en waarin de nieuwste kinder- en jeugdboeken worden besproken.

Uitgevers
Hier staat een aantal links naar sites van kinderboekenuitgevers waarvan wij boeken verkopen. Op deze websites kun je meer informatie vinden over de uitgeverij en de boeken die er uitgegeven worden.