Prijswinnaars

Bekroningen

Als je wilt weten welke boeken er prijzen wonnen, dan klik je op bekroonde boeken.

Lenteleesbingo

Een kwartier lezen op de aanrecht, met twee verschillende sokken aan of ondersteboven in bed. Heel veel kinderen deden mee met onze Lente Lees Bingo.
Allemaal kregen ze een prijsje en een oorkonde. De geluksvogel die een boek mag komen uitzoeken, is Phileine (6 jaar). Gefeliciteerd! 

Winterleesbingo

Een kwartier lezen onder de tafel, met een warme muts op of op de wc. Heel veel kinderen deden mee met onze Winter Lees Bingo.
Allemaal kregen ze een prijsje en een oorkonde. De winnaar die een boek mag komen uitzoeken, is Guusje (7 jaar). Gefeliciteerd! 

Vlaggetjeswedstrijd Kinderboekenweek

Wie is jouw beste boekenvriend? Heel veel scholen uit Arnhem en omgeving deden tijdens de Kinderboekenweek mee met onze vlaggetjeswedstrijd. Kinderen maakten een vlaggetje waarop ze schreven en tekenden en plakten met wie uit welk boek ze graag bevriend zouden zijn.

Bram Botermans uit Het leven van een loser mag verreweg op de meeste vrienden rekenen, maar ook Nikki (Dagboek van een Muts), Ronja de roversdochter, Hazeltje (uit Raad eens hoeveel ik van je hou), Lampje, Daniël uit de boeken over de Leeuwenkuil, Matilda, Will (uit De grijze jager) en natuurlijk Harry Potter werden vaker genoemd. En nog heel veel andere boekenvrienden!

We kregen heel wat meters vlaggenlijn binnen. Vaak waren ze mooi versierd. Alle vlaggetjes zijn goed bekeken. We bedanken alle kinderen voor het maken van hun vlag!
kinderboekenweeklogo 2018 vierkantDe volgende scholen maakten de mooiste vlaggenlijnen en zijn de winnaars van een boekenpakket:

  • De Stijgbeugel uit Arnhem
  • Lea Dasbergschool uit Arnhem
  • IKC De Brug uit Westervoort

Gefeliciteerd! De winnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Zomerleesbingo

Heel veel kinderen in Arnhem en omgeving lazen deze zomer terwijl ze zich verstopten, als ze eigenlijk naar bed moesten, of terwijl ze met hun kleren aan in het bad zaten. We kregen een enorme stapel ZomerLeesBingokaarten retour.

Vandaag trokken we met onze ogen dicht drie geluksvogels uit de stapel. Zij krijgen alledrie een heel grote stapel boeken, voor zichzelf of voor hun schoolbibliotheek.

bingo 250De winnaars van het ZomerLeesBingo Boekenpakket zijn:

  • Sil Schregardus (7 jaar)
  • Hidde Brink (8 jaar)
  • Isabel Aalbers (9 jaar)

Gefeliciteerd!
Met dank aan alle uitgevers die deze prijs mogelijk maakten.

Ronja de Roversdochter

Hoeveel Moenen uit Ronja de Roversdochter hadden zich verstopt in onze winkel? Dat was nog eens lastig tellen, want ze zaten overal! In de etalage, op de balie, onder de bankjes, zelfs in het kraanwagentje van Pluk! Helemaal niemand wist ze alle 53 te vinden, maar Lilly van Schie (7 jaar) spoorde de meeste Moenen op. Zij vond er 48.
Lilly wint dus een boek van Astrid Lindgren. Gefeliciteerd!

moenen met holletje