Prijswinnaars

Bekroningen

Als je wilt weten welke boeken er prijzen wonnen, dan klik je op bekroonde boeken.

Vlaggetjeswedstrijd Kinderboekenweek

Wie is jouw beste boekenvriend? Heel veel scholen uit Arnhem en omgeving deden tijdens de Kinderboekenweek mee met onze vlaggetjeswedstrijd. Kinderen maakten een vlaggetje waarop ze schreven en tekenden en plakten met wie uit welk boek ze graag bevriend zouden zijn.

Bram Botermans uit Het leven van een loser mag verreweg op de meeste vrienden rekenen, maar ook Nikki (Dagboek van een Muts), Ronja de roversdochter, Hazeltje (uit Raad eens hoeveel ik van je hou), Lampje, Daniël uit de boeken over de Leeuwenkuil, Matilda, Will (uit De grijze jager) en natuurlijk Harry Potter werden vaker genoemd. En nog heel veel andere boekenvrienden!

We kregen heel wat meters vlaggenlijn binnen. Vaak waren ze mooi versierd. Alle vlaggetjes zijn goed bekeken. We bedanken alle kinderen voor het maken van hun vlag!
kinderboekenweeklogo 2018 vierkantDe volgende scholen maakten de mooiste vlaggenlijnen en zijn de winnaars van een boekenpakket:

 • De Stijgbeugel uit Arnhem
 • Lea Dasbergschool uit Arnhem
 • IKC De Brug uit Westervoort

Gefeliciteerd! De winnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Zomerleesbingo

Heel veel kinderen in Arnhem en omgeving lazen deze zomer terwijl ze zich verstopten, als ze eigenlijk naar bed moesten, of terwijl ze met hun kleren aan in het bad zaten. We kregen een enorme stapel ZomerLeesBingokaarten retour.

Vandaag trokken we met onze ogen dicht drie geluksvogels uit de stapel. Zij krijgen alledrie een heel grote stapel boeken, voor zichzelf of voor hun schoolbibliotheek.

bingo 250De winnaars van het ZomerLeesBingo Boekenpakket zijn:

 • Sil Schregardus (7 jaar)
 • Hidde Brink (8 jaar)
 • Isabel Aalbers (9 jaar)

Gefeliciteerd!
Met dank aan alle uitgevers die deze prijs mogelijk maakten.

Lenteleesbingo

Een kwartier lezen in je pyjama in de tuin, met twee verschillende sokken aan, ondersteboven in bed (net als Pippi Langkous). Heel veel kinderen deden mee met onze Lente Lees Bingo.
Allemaal kregen ze een prijsje en een oorkonde. De geluksvogel die een boek mag komen uitzoeken, is Sofie (7 jaar). Gefeliciteerd! 

Ronja de Roversdochter

Hoeveel Moenen uit Ronja de Roversdochter hadden zich verstopt in onze winkel? Dat was nog eens lastig tellen, want ze zaten overal! In de etalage, op de balie, onder de bankjes, zelfs in het kraanwagentje van Pluk! Helemaal niemand wist ze alle 53 te vinden, maar Lilly van Schie (7 jaar) spoorde de meeste Moenen op. Zij vond er 48.
Lilly wint dus een boek van Astrid Lindgren. Gefeliciteerd!

moenen met holletje

Winterleesbingo

Een kwartier lezen in je pyjama, met een muts op, onder de tafel of met handschoenen aan (wat lastig is als je de bladzijde om wil slaan). Heel veel kinderen deden mee met onze Winter Lees Bingo.
Allemaal kregen ze een prijsje en een oorkonde. De geluksvogel die een boek mag komen uitzoeken, is Coen Nijenhuis (7 jaar). Gefeliciteerd! 

Griezel Gruizel Tekenwedstrijd

Griezel gruizel... tijdens de Kinderboekenweek vroegen we kinderen om te tekenen wat er 's nachts onder hun bed zit en wat overdag weer verdwijnt.

Heel veel kinderen van basisscholen uit Arnhem en omgeving (maar ook van ver daarbuiten) maakten prachtige tekeningen. We hebben ze allemaal heel goed bekeken. Huuuu... niet te geloven dat kinderen nog durven te gaan slapen!

Vijf basisscholen hebben inmiddels bericht gekregen dat ze een boekenpakket gewonnen hebben. De tekeningen van hun leerlingen waren het mooist. De winnaars zijn:

 • Basisschool De Arnhorst uit Velp
 • Bernulphusschool uit Oosterbeek
 • Basisschool Confetti uit Arnhem
 • ODS Daalhuizen uit Velp
 • Jac P. Thijsseschool uit Renkum

Gefeliciteerd allemaal! Enkele tekeningen van de winnaars vind je op onze Facebookpagina.

0 daalhuizen vince 3 4

tekening van Vince, groep 3 - 4 , ODS Daalhuizen, Velp