Prijswinnaars

Bekroningen

Als je wilt weten welke boeken er prijzen wonnen, dan klik je op bekroonde boeken.

Winterleesbingo

In de kerstvakantie elke dag een kwartier lezen op een bijzondere manier of plaats. Heel veel kinderen deden mee met onze Winter Lees Bingo.
Allemaal kregen ze een prijsje en een oorkonde. De geluksvogel die een boek mag komen uitzoeken, is Jens (9 jaar). Gefeliciteerd!

Scholenwedstrijd Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek was Reis mee! Wij vroegen aan kinderen op de basisscholen in Arnhem en omgeving met welk voertuig uit welk boek ze graag eens een tochtje zouden maken. Met het rode kraanwagentje van Pluk? De Vuurflits van Harry Potter? De paraplu van Mary Poppins?

Heel veel scholen stuurden tekeningen, gedichten, verhalen en plakwerkjes in. De pompoenkoets van Assepoester bleek populair, maar ook vliegende tapijten, de raket van André het astronautje, de onderwaterkoets van de kleine zeemeermin en inderdaad die Vuurflits en Nimbus 2000 van Harry Potter werden (vaak) genoemd.

raket
De raket van 'André het astronautje', getekend door Leila uit Wageningen

De winnaar van de scholenwedstrijd is de Montessorischool uit Wageningen! Zij mogen voor €75,- boeken bij ons uitzoeken. De overigen deelnemende scholen krijgen het boek Pech onderweg van Jozua Douglas en Tosca Menten. Gefeliciteerd!
Alle deelnemende scholen hebben inmiddels bericht gehad.

Nijntje kleurwedstrijd

NijntjeSchildertPeuters en kleuters kleurden en krasten tijdens de Kinderboekenweek een nijntje-kleurplaat vol en leverden hem bij ons in. Wij trokken een winnaar uit de hele stapel.

Pia Meeuwissen krijgt het nijntje speelvoertuig! Gefeliciteerd Pia!

Zomerleesbingo

Heel veel kinderen in Arnhem en omgeving lazen deze zomer terwijl ze zich verstopten, als ze eigenlijk naar bed moesten, of terwijl ze met hun kleren aan in het bad zaten. We kregen een enorme stapel ZomerLeesBingokaarten retour.

zomerleesbingo prijs optVandaag trokken we met onze ogen dicht drie geluksvogels uit de stapel. Zij krijgen alledrie een heel grote stapel boeken, voor zichzelf of voor hun schoolbibliotheek.
De winnaars van het ZomerLeesBingo Boekenpakket zijn:

  • Lucas van Schaik, 7 jaar
  • Marloes van den Bos, 10 jaar
  • Fleur van Oosten, 11 jaar

Gefeliciteerd!
Met dank aan alle uitgevers die deze prijs mogelijk maakten.