De Hongerspelen 1

Deel 1 van de adembenemende trilogie
Geen afbeelding ingesteld
Schrijver(s)
Schrijver(s)
  • Collins, Suzanne
Uitgever
Uitgever
  • Van Goor
Leeftijd advies
Leeftijd advies
  • 13+
Array
Prijs: € 7,50
Standaard prijs:
Beschrijving

Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot...

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plaats in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?

Deze voordelige nieuwe editie van De Hongerspelen is er nu ter ere van de verschijning van de nieuwe Hongerspelen-prequel De ballade van slangen en zangvogels op 19 mei 2020.