Recensies

Op dit deel van de website staan meer dan 450 recensies van kinder- en jeugdboeken. Ze zijn geschreven door onze medewerkster Lidewij Wijnhoven. Maandelijks komen er nieuwe boekbesprekingen bij.

Leeftijdscategorieën

De recensies zijn onderverdeeld in vier leeftijdscategorieën. Dit is natuurlijk slechts een indicatie: voor goede lezers uit groep 8 zijn er bijvoorbeeld bij 'Voortgezet onderwijs' ook leuke boeken te vinden, terwijl veel brugklassers nog graag boeken uit de categorie 'Bovenbouw basisschool' lezen.

Sterren waardering

Elke recensie is voorzien van een of meerdere sterren. Hoe hoger het aantal sterren, hoe enthousiaster wij over het boek zijn.

1sterzwak

2stermatig

3stergoed

4sterheel goed

5sterfantastisch, een absolute aanrader!

Zoeken binnen de lijst

Het is mogelijk te zoeken op auteur, op titel of op nieuw toegevoegde recensies. Klik daarvoor op 'titel' of op 'auteur' of vul in de filter een zoekterm in. Door op het hokje 'toon' te klikken, wordt de lijst titels langer of korter.

Opmerking vooraf

Nog even een waarschuwing: in een aantal (met name oudere) recensies staat hoe het verhaal afloopt. Dat is vaak handig voor juffen, meesters of ouders, maar als je het boek nog wilt lezen, is het misschien wat minder leuk.