Recensies van lezers

Half wild

3stervertaling: Lia Belt
uitgeverij Moon, mei 2015

Half Wild is het tweede boek van de Half serie en het zit BOMVOL actie. In het eerste deel Half zwart maakte je kennis met Nathan en las je hoe hij op reis ging om zijn Gave te krijgen.

Nathan heeft zijn drie geschenken gekregen en zit nu in de wildernis zijn Gave uit te testen. Hij kan het beest in zichzelf nog niet goed controleren en dat is erg frustrerend. Inmiddels zit hij al meer dan een maand bij een grot op zijn vriend Gabriel te wachten. Nathan heeft het bijna opgegeven, tot er een man bij de grot langs komt. Nathan besluipt hem en ontdekt dat deze man meer van Gabriel weet. Hij volgt de man achterdochtig en komt bij een vrouw aan. Deze vrouw, ze heet Van, heeft Gabriel verzorgd en in ruil daarvoor geeft hij haar een of andere spreuk die ze kan gebruiken.

In dit deel vlucht Nathan vooral voor de Jagers. HIj en zijn vrienden proberen ze een verbond te vormen tegen de 'regering'. Dankzij dit verbond komt Nathan eindelijk in contact met zijn vader. Samen beleven ze een hoop avonturen.

In tegenstelling tot het vorige deel is Half Wild een stuk leuker om te lezen en je gaat er als een trein doorheen. Elke vijftig bladzijden is er wel een gevecht (en gaat er iemand dood) en je zou het in één dag uit kunnen lezen. Aan de andere kant is dat ook wel jammer, want dan kun je minder lang van het boek genieten.

Deze recensie is geschreven door Hidde van der Kemp, 14 jaar