Blog

Felicitaties, bloemen en vrolijke gezichten

mevrouw griezelDe slingers laten we nog even lekker hangen, maar de feestelijkheden rondom het 25-jarig bestaan van de Nijmeegse Kinderboekwinkel zijn nu echt voorbij. Een week lang was het feest rondom het thema Roald Dahl, omdat deze beroemde schrijver in 1987 onze winkel geopend heeft.

Het was de bedoeling om ons jubileum op dezelfde wijze te starten als 25 jaar geleden: door Mevrouw Griezel aan ballonnen boven de Grote Markt te laten zweven. Eén probleem: in 2012 kletterde de regen tegen de ramen. Buienradar beloofde niet veel goeds, dus toen de deuren van de Kinderboekwinkel om 14.00 uur opengingen, stroomde de winkel vol druipnatte mensen die ons kwamen feliciteren. Zodra het even droog werd, stapten de jonge vrienden van Circus Poehaa uit Arnhem op griezelig hoge stelten rond om het winkelende publiek in Nijmegen attent te maken op ons feest. Uiteindelijk ging Mevrouw Griezel toch de lucht in, al steeg ze niet zo netjes recht omhoog als in het beroemde boek van Dahl.

Ook onze andere feestdagen verliepen wat vochtig. Op woensdag- en zaterdagmiddag kregen we bezoek van Meneer René. Hij maakte muziek, vertelde verhalen en voerde met kinderen vrolijke acts op. Zijn parapluutjesdans op de Grote Markt moet er toch voor gezorgd hebben dat laat op de middag de zon toch nog doorbrak!
In de winkel was er taart voor iedereen en mocht je knutselen, of recepten uit het Griezelkookboek van Roald Dahl proberen. Snoskommers waren best lekker en Willy Wonka’s knapperige roomreep bleek ronduit verrukkelijk! En als het buiten regent, kun je binnen heerlijk luisteren naar verhalen uit De Reuzenkrokodil of naar De Gruwelijke Rijmen.

Een week lang vrolijke activiteiten. Klanten reageerden blij verrast dat we ‘al zó lang’ aan de Kannenmarkt boeken verkopen. Stoere vaders vertelden hoe ze 25 jaar geleden met hun Sjakie of Daantje in de rij hadden gestaan voor een handtekening en één jochie kwam zelfs het boek laten zien dat Dahl indertijd voor zijn moeder gesigneerd had. Een mevrouw speet het zo dat ze ‘toen’ niet van lezen hield, zodat haar zus nu wel een handtekening in haar GVR had en zij niet. Een klant herinnerde zich hoe blij hij was geweest toen hij als jonge prijsvraagwinnaar een boek mocht uitzoeken (het werd na een middag dubben Ronja de Roversdochter; hij had het boek nog steeds). Allemaal heerlijke herinneringen aan 25 jaar boeken en Kinderboekwinkel.

Een fantastische feestweek is voorbij. We kregen felicitaties, bloemen, tekeningen, zelfgebakken koekjes en heel veel vrolijke gezichten. Hartelijk dank aan al onze klanten en klantjes voor hun enthousiasme, leuke verhalen en herinneringen en natuurlijk voor hun klandizie. We hopen dat we over 25 jaar – ondanks alle concurrentie van internetwinkels – ook ons Gouden Kinderboekwinkeljubileum aan de Kannenmarkt gaan vieren!

Lidewij

In het fotoalbum kun je foto’s van ons jubileum bekijken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen