27-01-2021: Op 9 februari verschijnt het tiende deel van De waanzinnige boomhut. Kinderen die op 9 februari precies 10 jaar oud worden, krijgen dit boek cadeau van uitgeverij Lannoo. Stuur een mailtje met een je adresgegevens en een kopie van je ID-kaart naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je krijgt het boek thuisbezorgd!

11-12-2020: Tonke Dragt is een van de 29 auteurs die genomineerd zijn voor de prestigieuze Hans Christian Andersen Award. De shortlist komt in januari 2022, de winnaar wordt bekend tijdens de Boekenbeurs in Bologna, in maart of april van dat jaar. Als Nederlandse illustrator is Sylvia Weve genomineerd.
De H.C. Andersenprijs wordt ook wel de Nobelprijs voor de jeugdliteratuur genoemd. Annie M.G. Schmidt (1988) en Max Velthuijs (2004) zijn tot nu toe de enige Nederlandse winnaars van deze prijs.

10-12-2020: Op Social Media meldt Wilma Geldof dat haar boek Het meisje met de vlechtjes verfilmd gaat worden. Het indukwekkende boek is gebaseerd op de verzetsgroep waar Freddie Overstegen en ook Hannie Schaft deel van uitmaakten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de film in de bioscoop te zien is, is nog onbekend.

09-12-2020: Van 4 januari tot en met 3 mei 2021 kan er weer gelezen worden voor de Jonge Jury. Het Jonge Jury Boekgenootschap heeft de afgelopen maanden veel gelezen en de groslijst onder de loep genomen. Tien boeken vonden zij in het bijzonder de moeite waard en kozen zij uit als Leestips. De elfde en laatste Leestip komt voort uit de Jonge Jury Wildcard Wedstrijd.
De Leestips en meer informatie vind je op de site van de Jonge Jury.

01-12-2020: Het boekje Mijn tuin van Marion Billet is gekozen tot het BoekStart Babyboekje van het jaar 2020. Met de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje van het Jaar wil BoekStart uitgevers stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Meer informatie vind je op de website van BoekStart.

17-11-2020: Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is bekend: Worden wat je wil. Bette Westera schrijft het kinderboekenweekgeschenk en Mark Janssen maakt het prentenboek.
Het duurt allemaal nog wel heel lang: de volgende Kinderboekenweek is van 6 tot en met 17 oktober 2021.

12-11-2020: De twee boeken die in 2021 voor een klein prijsje te koop zijn (in het kader van de actie Geef Een Boek Cadeau) zijn De brief voor de koning van Tonke Dragt (vanaf 23 april) en Max en de maximonsters van Maurice Sendak (vanaf 21 mei). Vanwege de maatregelen rondom Corona en de lockdown zijn deze data een aantal weken opgeschoven.

23-11-2020: De Boekenleeuw (de 'Vlaamse Gouden Griffel') is uitgereikt aan Bette Westera voor haar boek Uit elkaar. Eerder won dit boek al de Gouden Griffel en de Woutertje Pieterseprijs. De Boekenpauw, voor het mooist geïllustreerde kinderboek, is voor De fantastische vliegwedstrijd van Sebastiaan Van Doninck. Meer informatie vind je op de site van VRT Nieuws.

28-10-2020: De Kinderboekwinkelprijs 2020 is voor Bob Popcorn van Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Deze prijs is een literatuurprijs die sinds 1993 elk jaar door de Samenwerkende Kinderboekwinkels wordt toegekend aan een in het Nederlands geschreven of vertaald kinderboek, dat 'ten onrechte is 'vergeten' door de jury's van de Gouden en Zilveren Griffels en Penselen en de Woutertje Pieterse-prijs'.

30-09-2020: Juf Braaksel en de magische ring uit de boekenreeks van Carry Slee wordt verfilmd. De film komt in 2021 in de bioscoop. Meer informatie vind je op de website van Shooting Star.