04-10-2019: De nominaties van de Boekenleeuw en de Boekenpauw 2019 (de Vlaamse 'Griffel' en 'Penseel') zijn bekend. Meer informatie over deze prijzen vind je op de site van Boek.be.

01-10-2019: De Gouden Griffel is gewonnen door Gideon Samson voor Zeb. Yvonne Jagtenberg krijgt het Gouden Penseel voor Mijn wonderlijke oom.
Meer informatie vind je op de site van het CPNB.

27-09-2019: Marc ter Horst heeft voor zijn boek Palmen op de Noordpool de Glazen Globe 2019 gewonnen. De Glazen Globe is een prijs die eens in de twee jaar wordt uitgereikt voor het beste aardrijkskundige kinder- of jeugdboek.

21-09-2019: Het boek De dag die nooit komt geschreven door Oliver Reps is verkozen tot het Beste Boek voor Jongeren 2019 in de categorie ‘Nederlandstalig’. In de categorie ‘vertaald’ ging deze prijs naar Wit konijn / Rode wolf, geschreven door Tom Pollock in de vertaling van Esther Ottens. Meer informatie vind je op de website van de Literatour.

16-09-2019: Jozua Douglas zoekt hulp! Weet jij nog een leuke naam voor een kanarie, een goudvis, een gemene generaal of een superlieve tante? Misschien is jouw eigen naam perfect. Misschien heb je een meester die je graag wilt terugzien als gemene generaal in zijn nieuwe Costa Banana-boek. Kijk op Jozua's website wat je moet doen om jouw naam te lezen in Costa Banana 6!

14-09-2019: In het Archeon is de Thea Beckmanprijs voor het beste historische jeugdboek uitgereikt aan Bianca Mastenbroek voor haar boek Hendrick, de Hollandse indiaan. Bianca wint zowel de jury- als de publieksprijs. Meer informatie vind je op de site van het Archeon.

26-08-2019: Voor de zomer hoorden we het fantastische nieuws dat ‘onze’ Monica op de shortlist stond om ‘Boekverkoper van het jaar’ te worden. Jammer genoeg heeft ze deze titel net niet gewonnen, maar we zijn toch heel trots dat ze bij de vijf ‘meest enthousiaste en servicegerichte boekverkopers van Nederland’ hoort!
Hartelijk dank aan iedereen die op Monica gestemd heeft.

25-08-2019: Voor het eerst in zeven jaar wordt er weer een Boekensleutel uitgereikt. Het winnende boek is Ze gaan er met je neus vandoor van Ted van Lieshout. De Boekensleutel is een prijs die onregelmatig door de Griffeljury wordt toegekend aan een bijzonder kinderboek.

30-07-2019: Het boek De piraten van hiernaast van Reggie Naus is vanaf april 2020 in de bioscoop te zien. De film gaat over Michiel die nieuwe buren krijgt: de piratenfamilie Donderbus! Meer informatie vind je onder andere op de website van FilmVandaag.

26-06-2019: De Nederlandse Kinderjury heeft beslist: de winnaars van de Publieksprijs van de Kinderjury en de Prijs van de Senaat zijn bekend.
De winnaars zijn:

  • Publieksprijs 6 tot 9 jaar: Jochem Myjer - De Gorgels en het geheim van de gletsjer
  • Prijs van de Senaat 6 - 9 jaar: Carry Slee - Juf Braaksel en de magische ring
  • Publieksprijs 10 - 12 jaar: Tosca Menten - Dummie de Mummie en de schat van Sohorro
  • Prijs van de Senaat 10 - 12 jaar: Linda Dielemans - Schaduw van de leeuw

Meer informatie vind je op de site van de Kinderjury.