05-12-2018: Lezers die op de basisschool zitten, opgelet: je kunt je weer aanmelden voor de Senaat van de Kinderjury. Deze Senaat bestaat uit twaalf kinderen, één uit elke provincie. Lijkt het jou leuk om in de Senaat  te zitten? Kijk dan op de website van de Kinderjury over hoe je je aan kunt melden.

04-12-18: Vanaf 1 januari 2019 kan er weer gestemd worden voor de Prijs van de Jonge Jury. Dit is de publieksprijs voor het beste jeugdboek, gekozen door lezers uit de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs.

03-12-2018: Vanaf 2019 bekronen de Penseeljury en de Griffeljury ook boeken van de leeftijdscategorie tot 15 jaar, om het belang te onderstrepen van leesbevordering en om deze doelgroep meer leidraad te geven bij het kiezen van een boek. De toevoeging van deze categorie vervangt de Gouden Lijst.
Meer informatie vind je op de site van het CPNB.

26-11-2018: Je moet nog heel lang wachten voor het zover is, maar vandaag is alvast bekend gemaakt dat de Kinderboekenweek 2019 in het teken zal staan van voertuigen. Het thema is Reis mee! Anna Woltz gaat het kinderboekenweekgeschenk schirjven, André Kuipers en Natascha Stenvert maken het prentenboek. Meer informatie vind je op de site van het CPNB.

19-11-2018: Vandaag is bekend gemaakt welke twee boeken in het voorjaar voor een spotprijsje te koop zijn. Op 8 februari verschijnt Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman voor €2,50 en vanaf 5 april koop je Kikker is Kikker van Max Velthuijs voor €2,00! Zo lang de voorraad strekt.
Meer informatie vind je op de website van Geef Een Boek Cadeau.

29-10-2018: De Boekenleeuw (de 'Belgische Gouden Griffel')  is voor Lampje van Annet Schaap. Dit is de vierde (!) grote prijs voor dit boek! De Boekenpauw (voor de mooiste illustraties) is voor Het gelukkige eiland van Marit Törnqvist. Dit boek won eerder in Nederland een Zilveren Griffel.

25-10-18: Het boek Lampje van Annet Schaap komt op tv! Het productiebedrijf Pupkin heeft de filmrechten gekocht en de vpro gaat de serie uitzenden. Het kan nog wel een poosje duren voor Lampje op tv is; wanneer de serie wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

15-10-2018: De genomineerden voor de Boekenleeuw en Boekenpauw 2018 (de 'Vlaamse Griffels en Penselen') zijn bekend gemaakt. Veel kanshebbers wonnen in Nederland ook al een Griffel of Penseel.

02-10-2018: Het werd al van alle kanten voorspeld: Lampje van Annet Schaap is de winnaar van de Gouden Griffel 2018! Hiervoor won Lampje ook al de Nienke van Hichtumprijs en de Woutertje Pieterseprijs.
Lees onze recensie en onze blog over Lampje.

15-09-2018: De Thea Beckmanprijs 2018 is gewonnen door Arend van Dam voor zijn boek De reis van Syntax Bosselman. Er was een eervolle vermelding voor Kinderen met een ster van Martine Letterie. De kinderjury koos voor Anna's grote reis van Inez van Loon.
De Thea Beckmanprijs is de jaarlijkse bekroning voor het beste historische jeugdboek. In 2018 bekroonde de jury werk voor kinderen tot 12 jaar.