18-02-2019: Het boek Niet thuis van Jacques Vriens wordt verfilmd. De filmrechten zijn verkocht aan Productiebedrijf Phanta Basta! die eerder de filmversies van Vriens' boeken Achtste-groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen en de tv-serie Tien torens diep produceerde. Wanneer de film in de bioscoop te zien is, is nog niet bekend.

18-02-2019: De Shortlist van de Jonge Jury Debuutprijs is bekend. Uit die debuten hebben de ambassadeurs drie boeken uitgekozen die zij het állerbeste vonden. Jongeren mogen nu stemmen welk debuut zij het beste vonden.

16-02-2019: De verfilming van Mijn bijzonder rare week met Tess van Anna Woltz heeft op het Filmestival in Berlijn de 'Special Mention by the International Jury of the Competition Generation KPlus' gewonnen.
De film is vanaf oktober 2019 in de Nederlandse bioscopen te zien. Meer informatie over deze film vind je op de Facebookpagina.

14-02-2019: Speciaal voor jongeren is er een nieuwe website in de lucht: queerboeken.nl. Wil je meer lezen over vrouwen die op vrouwen vallen, mannen die op mannen verliefd worden, personages die biseksueel, trans, of intersekse zijn? Blader dan door de prachtige boeken op deze site!

17-01-2019: De Mooiste Boekomslag van 2018 is voor een jeugdboek: de omslag van Het mysterie van niks en oneindig veel snot van Jan Paul Schutten, ontworpen door Suzanne Nuis en met illustraties van Floor Rieder.

04-12-18: Vanaf 1 januari 2019 kan er weer gestemd worden voor de Prijs van de Jonge Jury. Dit is de publieksprijs voor het beste jeugdboek, gekozen door lezers uit de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs.

03-12-2018: Vanaf 2019 bekronen de Penseeljury en de Griffeljury ook boeken van de leeftijdscategorie tot 15 jaar, om het belang te onderstrepen van leesbevordering en om deze doelgroep meer leidraad te geven bij het kiezen van een boek. De toevoeging van deze categorie vervangt de Gouden Lijst.
Meer informatie vind je op de site van het CPNB.

26-11-2018: Je moet nog heel lang wachten voor het zover is, maar vandaag is alvast bekend gemaakt dat de Kinderboekenweek 2019 in het teken zal staan van voertuigen. Het thema is Reis mee! Anna Woltz gaat het kinderboekenweekgeschenk schirjven, André Kuipers en Natascha Stenvert maken het prentenboek. Meer informatie vind je op de site van het CPNB.

19-11-2018: Vandaag is bekend gemaakt welke twee boeken in het voorjaar voor een spotprijsje te koop zijn. Op 8 februari verschijnt Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman voor €2,50 en vanaf 5 april koop je Kikker is Kikker van Max Velthuijs voor €2,00! Zo lang de voorraad strekt.
Meer informatie vind je op de website van Geef Een Boek Cadeau.

29-10-2018: De Boekenleeuw (de 'Belgische Gouden Griffel')  is voor Lampje van Annet Schaap. Dit is de vierde (!) grote prijs voor dit boek! De Boekenpauw (voor de mooiste illustraties) is voor Het gelukkige eiland van Marit Törnqvist. Dit boek won eerder in Nederland een Zilveren Griffel.