Boekennieuws

Vos en Haas zijn 20 jaar

20-04-2018: Vos en Haas, het bekende duo uit de boeken van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing zijn jarig! Twintig jaar geleden verscheen het eerste deel uit de serie voor beginnende lezers. De uitgeverij viert het jubileum met een nieuw boek dat toepasselijk Feestboek is getiteld – een verwijzing naar het moderne 'feesboek' én het feest dat alle personages uit de wereld van Vos en Haas, terugblikkend op hun avonturen, samen vieren.

vos en haasVanaf juni is de allereerste Vos en Haas met korting te koop: voor 12,50 in plaats van 14,99 euro. En dan verschijnen er in het najaar weer twee nieuwe titels: een doeboek en het leesboek Het maatje van Haas.  'Dit boek gaat over de dubbele betekenis van het woord maatje. Vos hoort Haas zeggen dat ze een kleiner maatje nodig heeft. Ze paste kleding, maar hij denkt dat ze hém, haar maatje, te dik vindt.'

Bovendien komt er een animatiereeks over Vos en Haas aan. Submarine maakt twee reeksen van 26 afleveringen. Dit najaar zijn de eerste vier afleveringen bij wijze van teaser te zien bij KRO in Nederland en Ketnet in Vlaanderen. Vanaf volgend voorjaar komt de hele serie, waarvan de rechten al aan negen landen zijn verkocht, op televisie.
En dat is niet eens de enige manier waarop Vos en Haas voortleven buiten het boek. Dit najaar openen exposities in het Kinderboekenmuseum in Den Haag en De Wereld van Kina: De Tuin in Gent. Ook gaat een poppenvoorstelling op tournee.
(bron: Boekblad.nl)