zomerleesbingo boeken 200Bijna vakantie... doen je leerlingen mee met de Zomer Lees Bingo?

In de Zomervakantie lezen ze elke dag tenminste vijftien minuten op bijzondere wijze een boek. Dit strepen ze af op de bingokaart.

Het inleveren van een volle kaart levert gegarandeerd een prijs op. Aan het eind van de vakantie worden bovendien uit de inzendingen drie gelukkigen gekozen, die in De Arnhemse Kinderboekwinkel een heel grote stapel boeken in ontvangst mogen nemen.

De kinderen mogen kiezen: houden ze de boeken zelf, of lezen ze voor de schoolbibliotheek?

logo wppBij Uit elkaar, het boek waarmee Bette Westera en Sylvia Weve de Woutertje Pieterse Prijs 2020 wonnen, is lesmateriaal ontwikkeld door Lieke van Duin en Jos van Hest. Ook voor de vijf andere genomineerde boeken staan lessuggesties op de site van de Prijs.

Het boek

'Echtscheiding' is een thema dat in helaas veel kinderlevens aan de orde is. In het boek Uit elkaar weten Bette Westera en Sylvia Weve dit moeilijke onderwerp op een luchtige en speelse manier te behandelen.

De Nationale Voorleesdagen 2021 zijn van woensdag 20 t/m zaterdag 30 januari 2021. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier.

banners Coco prentenboek vh jaar HP 520x220px

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

 Lesmateriaal

Tot 6 juni 2020 kunnen scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bij ons het Lespakket voor de Voorleesdagen en/of het Versier-je-klas-pakket bestellen. Na deze datum is het helaas niet meer mogelijk om de pakketten te bestelen; de boeken zijn natuurlijk wel volop leverbaar.

logo en toenDe Kinderboekenweek van 2020 start op woensdag 30 september. Het thema van deze week is En toen - Over geschiedenis. Het wordt dus een kinderboekenweek vol mummies, dino's, ridders en kastelen. Met boeken over de oorlog, over lang geleden en over nog tamelijk recent. En natuurlijk met heel veel historie en plezier.

Maar hoe vier je zo'n leuk Boekenfeest met acht groepen kinderen? Welke boeken passen er bij dit thema? Welke boeken zijn dit jaar bekroond en welke boeken zijn geschikt voor welke leeftijd?

Op scholen waar de boekencollecties niet adequaat worden bijgehouden, veroudert het boekenbestand. Wij helpen graag bij het saneren van de schoolbibliotheek en (opnieuw) opzetten van boekencollecties.

Een van onze medewerkers komt naar de school en bekijkt samen met een leerkracht of  leescoördinator de aanwezige boeken. We bekijken welke boeken verouderd zijn en vervangen moeten worden voor eigentijdsere exemplaren.