zomerleesbingo boeken 200Bijna vakantie... doen je leerlingen mee met de Zomer Lees Bingo?

In de Zomervakantie lezen ze elke dag tenminste vijftien minuten op bijzondere wijze een boek. Dit strepen ze af op de bingokaart.

Het inleveren van een volle kaart levert gegarandeerd een prijs op. Aan het eind van de vakantie worden bovendien uit de inzendingen drie gelukkigen gekozen, die in De Arnhemse Kinderboekwinkel een heel grote stapel boeken in ontvangst mogen nemen.

De kinderen mogen kiezen: houden ze de boeken zelf, of lezen ze voor de schoolbibliotheek?

logo wppBij Lampje, het boek waarmee Annet Schaap de de Woutertje Pieterse Prijs 2018 won, is  lesmateriaal ontwikkeld door Lieke van Duin en Jos van Hest.

Het boek

Een eiland dat nog een beetje vastzit aan het vasteland, als een losse tand aan een draadje, heet een schiereiland. Zo luidt de beeldende beginzin van Lampje, het schrijfdebuut van Annet Schaap, bekend als illustrator van zo’n tweehonderdvijftig kinderboeken.

kinderboekenweeklogo 2018 vierkantDe Kinderboekenweek van 2018 start op woensdag 3 oktober 2018. Het thema van deze week is Kom erbij! Over vriendschap. Het wordt een Kinderboekenweek vol vriendjes, boezemvrienden, maatjes en hartsvriendinnen. Een week over samen spelen en – soms – ruziemaken, over vrienden worden, vrienden maken en vrienden zijn.

Maar hoe vier je zo'n leuk Boekenfeest met acht groepen kinderen? Welke boeken passen er bij dit thema? Welke boeken zijn dit jaar bekroond en welke boeken zijn geschikt voor welke leeftijd?

Op scholen waar de boekencollecties niet adequaat worden bijgehouden, veroudert het boekenbestand. Wij helpen graag bij het saneren van de schoolbibliotheek en (opnieuw) opzetten van boekencollecties.

Een van onze medewerkers komt naar de school en bekijkt samen met een leerkracht of  leescoördinator de aanwezige boeken. We bekijken welke boeken verouderd zijn en vervangen moeten worden voor eigentijdsere exemplaren.