Bijna kerstvakantie... doen je leerlingen mee met de Winter Lees Bingo?

In de kerstvakantie lezen ze elke dag tenminste vijftien minuten op bijzondere wijze een boek. Dit strepen ze af op de bingokaart.

Het inleveren van een volle kaart levert gegarandeerd een leuke beloning op. Bovendien maken de deelnemers kans op de hoofdprijs: een boek naar keuze!

logo wppBij Uit elkaar, het boek waarmee Bette Westera en Sylvia Weve de Woutertje Pieterse Prijs 2020 wonnen, is lesmateriaal ontwikkeld door Lieke van Duin en Jos van Hest. Ook voor de vijf andere genomineerde boeken staan lessuggesties op de site van de Prijs.

Het boek

'Echtscheiding' is een thema dat in helaas veel kinderlevens aan de orde is. In het boek Uit elkaar weten Bette Westera en Sylvia Weve dit moeilijke onderwerp op een luchtige en speelse manier te behandelen.

geef een boek cadeau logo zwartIeder jaar kiezen boekhandels een kroonjuweel uit de jeugdliteratuur. Dat boek wordt eenmalig uitgegeven als een prachtige paperback en is te koop voor een klein prijsje. De mooiste boeken komen zo binnen handbereik van kinderen, zodat zij een eigen boekenplankje kunnen aanleggen met toptitels uit de jeugdliteratuur.

Het eerste boek dat in 2016 in zo’n speciale editie verscheen, was Oorlogswinter van Jan Terlouw, in 2017 volgde Achtste- groepers huilen niet van Jacques Vriens, in 2018 door Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren, in 2019 Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman en in 2020 Koning van Katoren van Jan Terlouw. Alle zes de edities waren een daverend succes.

De brief voor de koning
Het jeugdboek van 2021 wordt  De brief voor de koning van Tonke Dragt. Vanaf 5 februari is deze klassieker te koop voor slechts € 2,50 per stuk!

De Nationale Voorleesdagen 2021 zijn van woensdag 20 t/m zaterdag 30 januari 2021. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier.

banners Coco prentenboek vh jaar HP 520x220px

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Op scholen waar de boekencollecties niet adequaat worden bijgehouden, veroudert het boekenbestand. Wij helpen graag bij het saneren van de schoolbibliotheek en (opnieuw) opzetten van boekencollecties.

Een van onze medewerkers komt naar de school en bekijkt samen met een leerkracht of  leescoördinator de aanwezige boeken. We bekijken welke boeken verouderd zijn en vervangen moeten worden voor eigentijdsere exemplaren.