logo wppBij Lampje, het boek waarmee Annet Schaap de de Woutertje Pieterse Prijs 2018 won, is  lesmateriaal ontwikkeld door Lieke van Duin en Jos van Hest.

Het boek

Een eiland dat nog een beetje vastzit aan het vasteland, als een losse tand aan een draadje, heet een schiereiland. Zo luidt de beeldende beginzin van Lampje, het schrijfdebuut van Annet Schaap, bekend als illustrator van zo’n tweehonderdvijftig kinderboeken.

kruistocht in spijkerbroek 200Ieder jaar kiezen boekhandels een kroonjuweel uit de jeugdliteratuur. Dat boek wordt eenmalig uitgegeven als een prachtige paperback en is te koop voor een klein prijsje. De mooiste boeken komen zo binnen handbereik van kinderen, zodat zij een eigen boekenplankje kunnen aanleggen met toptitels uit de jeugdliteratuur.
Het eerste boek dat in 2016 in zo’n speciale editie verscheen, was Oorlogswinter van Jan Terlouw, in 2017 volgde Achtste- groepers huilen niet van Jacques Vriens en in 2018 door Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren. Alle drie de edities waren een daverend succes.

Kruistocht in Spijkerbroek
Vorig jaar werd de actie voortgezet onder een nieuwe naam: Geef een boek cadeau!
Het jeugdboek van 2019 wordt  Kruistocht in spijkerboek van Thea Beckman. Vanaf 8 februari is deze klassieker te koop voor slechts € 2,50 per stuk!

jonge jury logo 200Er kan weer gelezen worden voor De Jonge Jury. De Jonge Jury daagt jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit om jeugdboeken te lezen en het mooiste boek te kiezen. De auteur van het boek met de meeste stemmen wint uiteindelijk de Prijs van de Jonge Jury. De Jonge Jury sluit naadloos aan op het curriculum en is geschikt voor alle vmbo-, havo- en vwo-leerlingen uit de onderbouw.

Op scholen waar de boekencollecties niet adequaat worden bijgehouden, veroudert het boekenbestand. Wij helpen graag bij het saneren van de schoolbibliotheek en (opnieuw) opzetten van boekencollecties.

Een van onze medewerkers komt naar de school en bekijkt samen met een leerkracht of  leescoördinator de aanwezige boeken. We bekijken welke boeken verouderd zijn en vervangen moeten worden voor eigentijdsere exemplaren.