Voorleesdagen 2020

De Nationale Voorleesdagen 2020 zijn van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier.

VLD header 2020 temp

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

De Nationale Voorleesdagen gaan van start met Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 22 januari 2020.

 

Moppereend

Tijdens de Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar 2020 centraal: Moppereend van Joyce Dunbar en Petr Horáček.

Moppereend gaat tijdens het verhaal van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gemopper van eend. Intussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog.  Een mooie conclusie: hoe donker de wolken ook worden, ooit komt er een einde aan.

Naast de gewone editie is er vanaf 22 januari ook een mini-editie van Moppereend te koop.

moppereend logo klein

Prentenboeken Top Tien

Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos Moppereend uit het aanbod van prentenboeken die in 2018 verschenen. In totaal selecteerde de jury tien titels voor peuters en kleuters.

De tien titels voor De Nationale Voorleesdagen 2020 zijn:

Prentenboek top10 2020 200
Meer informatie vind je op de site van de Nationale Voorleesdagen