Geef Een Boek Cadeau! 2020

geef een boek cadeau logo zwartIeder jaar kiezen boekhandels een kroonjuweel uit de jeugdliteratuur. Dat boek wordt eenmalig uitgegeven als een prachtige paperback en is te koop voor een klein prijsje. De mooiste boeken komen zo binnen handbereik van kinderen, zodat zij een eigen boekenplankje kunnen aanleggen met toptitels uit de jeugdliteratuur.

Het eerste boek dat in 2016 in zo’n speciale editie verscheen, was Oorlogswinter van Jan Terlouw, in 2017 volgde Achtste- groepers huilen niet van Jacques Vriens, in 2018 door Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren en in 2019 Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman. Alle vier de edities waren een daverend succes.

Koning van Katoren

Het jeugdboek van 2020 wordt  Koning van Katoren van Jan Terlouw. Vanaf 7 februari is deze klassieker te koop voor slechts € 2,00 per stuk!

 

koning van katorenOver het boek
Koning van Katoren
gaat over Stach, die geboren wordt in de nacht dat de oude koning van Katoren sterft. Zeventien jaar later is er nog steeds geen nieuwe koning en besturen zes ministers het land.
Stach besluit dat hij de nieuwe koning van Katoren wil worden. Daarvoor moet hij eerst zeven opdrachten vervullen: zeven moeilijke opdrachten om van Katoren weer een leefbaar land te maken.

Koning van Katoren
werd in 1972 bekroond met een Gouden Griffel.

jan terlouwJan Terlouw
Jan Terlouw (1931, Kamperveen) werkte jaren als kernfysicus voordat hij in 1970 besloot de politiek in te gaan. Hij was onder meer fractievoorzitter van D66, Minister van Economische Zaken, Commissaris der Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer.

Tegelijkertijd debuteerde hij als kinderboekenschrijver met Pjotr en Oom Willibrord. Zijn bekendste boeken zijn Koning van Katoren (bekroond met een Gouden Griffel en verfilmd in 2012) en Oorlogswinter (naar de verfilming in 2008 kwamen bijna een miljoen bezoekers).

(info: website Lemniscaat, foto: Wikipedia)

gebc koning banner

Bestellen
Wil je Koning van Katoren bestellen voor je klas? Dat kan. Je kunt een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch contact opnemen via 026 – 4451277. Als je uiterlijk 17 januari bestelt, zorgen wij ervoor dat de boeken vanaf 7 februari voor je klaarstaan.
Ook na 17 januari is het mogelijk om boeken te bestellen. We kunnen dan alleen niet meer garanderen dat we genoeg exemplaren in huis hebben.

geef een boek cadeau logo zwartMeer informatie
Het initiatief Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie alle – maar dan ook alle – kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken. Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is; hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar 2 euro!

Meer informatie vind je op de site van Geef een (prenten)boek cadeau!