Lessuggesties bij de Woutertje Pieterse Prijs 2020

logo wppBij Uit elkaar, het boek waarmee Bette Westera en Sylvia Weve de Woutertje Pieterse Prijs 2020 wonnen, is lesmateriaal ontwikkeld door Lieke van Duin en Jos van Hest. Ook voor de vijf andere genomineerde boeken staan lessuggesties op de site van de Prijs.

Het boek

'Echtscheiding' is een thema dat in helaas veel kinderlevens aan de orde is. In het boek Uit elkaar weten Bette Westera en Sylvia Weve dit moeilijke onderwerp op een luchtige en speelse manier te behandelen.

Uit het juryrapport:

uit elkaar 200Uit elkaar gaat over scheiden, een alledaags geworden gebruik, met niettemin ingrijpende gevolgen voor zowel ouders als kinderen. Wat een inventiviteit demonstreren Westera en Weve (die al langer succesvol zijn als duo), én de vormgever Bockting design, verantwoordelijk voor de Japanse vouwwijze en papierkeuze. 

Alles is origineel en sprankelend aan dit boek, met prettig-onaangepaste tekeningen en baldadige gedichten, waarin kinderen hoofdschuddend kijken naar de liefdescarrousel van de volwassenen, die hun kinderen soms lijken te vergeten – maar die hun kinderen soms ook een nieuw perspectief bieden. En zelfs de huisdieren komen aan bod: ‘Ze bleven voor de kinderen bij elkaar./ Nu die de deur uit zijn ben ik de klos./ Chihuahua’s worden vaak wel twintig jaar./ Nog zeven jaar te gaan. Wie maakt me los?’"

Praktische informatie

Uit elkaar is een boek voor alle leeftijden. Het boek is te koop in De Arnhemse Kinderboekwinkel of te bestellen via onze webwinkel.

De lessuggesties rondom Uit elkaar en de andere genomineerde boeken zijn gratis te downloaden vanaf de site van de Woutertje Pieterse Prijs.