4sterillustraties: Martijn van der Linden
Querido, november 2022

Wie kent hem nou nog niet: Bob Popcorn, de levende maiskorrel met armpjes, beentjes en een cowboyhoed, die als hij boos wordt, verandert in een explosief stukje popcorn? Ellis heeft haar handen vol aan dit kleine vriendje. Zeker nu de vakantie voorbij is en Bob van haar vaders zeker niet mee naar school mag. Veel te gevaarlijk, want niemand mag weten dat Bob bestaat.
Toch heeft iemand ontdekt dat Ellis en haar vriend Dante een bijzonder vriendje hebben. Dante ontvangt een dreigbrief: ze moeten €5000,- betalen aan ene Sjoerd, anders verklapt hij hun geheim. Maar hoe komen ze aan dat geld?
Nou, door mee te doen aan een kookwedstrijd! Met hulp van Bob bedenken Ellis en Dante een fantastisch toetje, met heel veel popcorn. Alleen: Ellis kan totaal niet koken. In alle winkels is de popcorn op. Hun vervelende klasgenote Fee lijkt iets in de gaten te hebben. En Dante heeft nog een probleem: zijn voetbalclub is bijna failliet. Wat nu?

O, o, zat er in jouw popcorn ook maar een popcornmannetje als Bob! Hij is een eersteklas lastpak, hij heeft de hele dag honger, hij maakt er een puinhoop van, hij wil telkens zijn zin hebben, maar het is echt nóóit saai met Bob Popcorn in je buurt!
Bob Popcorn Meesterkok is inmiddels het vierde boek over Bob, Ellis en Dante. Wie de vorige drie boeken gelezen heeft, kan weer vooruit, want dit avontuur voor beginnende lezers is maar liefst 230 bladzijden lang. Nee, het is natuurlijk niet alleen tekst; de grappige tekeningen van Martijn van der Linden vullen het verhaal perfect aan. Op elke bladzijde staat minimaal één plaatje, vaak met een praatwolkje, zodat het verhaal naadloos overgaat in de tekening en weer terug. Zo kun je meegenieten hoe de woonkamer bij Ellis thuis eruit ziet als Bob een dagje alleen thuis is gebleven (blz 24), of hoe popcornpudding vreselijk kan mislukken (blz 143) of hoe de Duck Truck van de vaders van Ellis eruit ziet (blz 189).

Kortom: een letterlijk en figuurlijk heerlijk avontuur van Bob, want achterin het boek staat het recept van het toetje waarmee Bob, Ellis en Dante natuurlijk de wedstrijd winnen. Lees eerst de andere boeken over Bob Popcorn, dan is ook dit Tijgerlezenboek weer smullen geblazen!
Geschikt voor lezers vanaf ongeveer zeven jaar.

Top