026-4451277

3sterillustraties: Elly Hees
De Fontein, september 2012
Hotze de Roosprijs 2013

Lev de Bruin is heel gewoon. Hij blinkt helemaal nergens in uit, maar toch is zijn vader ervan overtuigd dat zijn doodgewone zoon later beroemd wordt. En omdat meneer De Bruin de grootste fan is van de ex-wereldkampioen zwemmen Boris Kwikzilver, heeft hij besloten dat Lev ook wereldkampioen zwemmen moet worden. Dus moet Lev op zwemtraining in de zwemschool van Kwikzilver. Hij komt in de K-selectie; de K staat voor ‘Kneuzen’. Daarbij is Boris Kwikzilver de meest afschuwelijke badmeester die je maar kunt bedenken, al gelooft helemaal niemand dat. Die fantastische meneer Kwikzilver is een kampioen en hij zorgt zelfs voor zieke zeehondjes!
Dan ontdekt Lev dat Boris Brulboei (zoals de kinderen hem stiekem noemen) een meisje heeft ontvoerd. Bovendien is er iets niet in de haak in die zeehondjescrèche. Samen met zijn buurmeisje Lita en haar vader gaat hij op onderzoek uit. Die Boris Brulboei deugt duidelijk van geen kanten. Maar hoe kunnen ze andere mensen daar nu van overtuigen?

Van alle vreselijke badmeesters die de wereld bevolken, is Boris Kwikzilver toch wel de ergste. En bijna alle andere volwassenen zijn ook verschrikkelijk. De vader van Lev, de handlangers van Boris, brrr. Alleen de vader van Lita is ‘normaal’, wat wil zeggen dat hij solidair is met de kinderen.
De verschrikkelijke badmeester leunt op overdrijving. Op heel veel overdrijving. Op ontzettend vette overdrijving. Als je daarvan houdt: geen probleem. Dan schater je mee om hoe (natuurlijk) die verschrikkelijke badmeester en die enge dokter Krank ontmaskerd worden. Dan glij je daarna in gedachten juichend mee op de gigantische waterglijbaan in Waterwonderland. Maar voor wie niet zo van van-dik-hout-zaagt-men-planken houdt, kan De verschrikkelijke badmeester beter gesloten laten.

Kinderen bekroonden dit boek met de Hotze de Roosprijs 2013. De verschrikkelijke badmeester is een boek in de sfeer van de boeken van Tosca Menten: lachen, vette grappen en makkelijk lezen voor een grote groep lezers vanaf negen jaar.

Top